România păstrează șanse de calificare în sferturile de finală la Mondialele de baschet 3x3 pentru tineret

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 10:54
1820 citiri
România păstrează șanse de calificare în sferturile de finală la Mondialele de baschet 3x3 pentru tineret
Baschetul 3x3 este probă olimpică FOTO facebook

Naționala masculină de baschet 3x3 tineret a României a împărțit primele două meciuri de la FIBA 3x3 U23 World Cup de la București, o victorie și o înfrângere.

Succesul tricolorilor a venit în cea de-a doua partidă a zilei, 21-11 cu Taipeiul Chinezesc, într-o partidă pe care jucătorii noștri au controlat-o încă din prima parte. România conducea cu 11-2 aproape după primele patru minute de joc și a menținut ritmul bun până la final.

În primul meci al zilei, tricolorii au avut un start mai puțin reușit, și în ciuda unui final bun de meci au cedat în fața naționalei Egiptului, scor 21-14 pentru echipa africană. România este pe locul patru în grupa B, având același număr de victorii cu Egipt și Japonia, urmând să se dueleze cu naționala niponă și cu Lituania, liderul grupei, sâmbătă 8 octombrie.

Primele două echipe din grupă vor avansa în sferturile de finală ale competiției.

Astăzi, de la 16.15 respectiv 20.10, echipa feminină a României își dispută ultimele două meciuri din faza grupelor, cu Franța și apoi cu Egipt. La fel ca și băieții, fetele au un bilanț de o victorie și o înfrângere și speră în continuare la calificarea în fazele eliminatorii, care au loc duminică, 9 octombrie.

Vineri vor intra în arenă și atleții profesioniști din trupa Dunk Elite, într-o demonstrație de slam-dunk. Spectatorii pot urmări în programul evenimentului și evoluții ale artiștilor de la Circul Metropolitan, momente de dans și majorete și au la dispoziție o zonă pentru fani.

Evenimentul este găzduit de Circul Metropolitan, iar accesul este liber.

Eveniment Quarterly Report

Fost ofițer CIA: ”România are o mare oportunitate de a fi un hub de apărare în Europa, un lider în UE”
Fost ofițer CIA: ”România are o mare oportunitate de a fi un hub de apărare în Europa, un lider în UE”
Un fost ofițer superior al CIA a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre rolul important pe care îl poate avea România în Europa, după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina....
Eșec dureros pentru CSM București în Liga Campionilor
Eșec dureros pentru CSM București în Liga Campionilor
Campioana CSM Bucureşti a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de liderul grupei A din Liga Campionilor, Gyor ETO, scor 27-23 (14-12), în meci contând pentru etapa a III-a....
#baschet 3x3, #Romania, #meciuri, #calificare, #mondiale, #Circ Bucuresti , #baschet