Campioana olimpică și cea mondială joacă baschet 3x3 la București

Marti, 09 August 2022, ora 13:27
1219 citiri
Campioana olimpică și cea mondială joacă baschet 3x3 la București
Baschet 3x3 la București FOTO facebook

După un weekend plin, dedicat competiției de tineret FIBA 3x3 Nations League, festivalul de baschet 3x3, care are loc la București, continuă astăzi și mâine cu meciurile din FIBA 3x3 Women’s Series, circuitul mondial feminin.

Statele Unite – campioana olimpică de la Tokyo, Franța și Canada, medaliatele cu aur, respectiv argint la Mondialele din acest an sau Germania, campioana din circuitul mondial în 2021 se află, alături de naționala României, printre cele 12 echipe care vor evolua în arena amenajată la ParkLake Shopping Center.

Cel mai bun rezultat al tricolorelor în acest sezon a fost obținut in Mongolia, locul al treilea, atunci când echipa noastră a încheiat perfect prima zi cu trei victorii din trei meciuri și a cedat cu Franța în semifinalele turneului disputat la Ulaanbaatar.

Cele mai bune patru jucătoare din lume joacă la București

Liderul clasamentului mondial feminin, Sonja Greinecher din Germania va încerca să-și conducă echipa către un nou succes. Greinecher este cea mai bună marcatoare în acest sezon de FIBA 3x3 Women’s Series, cu 92 de puncte iar echipa sa are deja două succese.

Germania are în acest moment primele două jucătoare din lume, pe locul doi situându-se Luana Rodefeld. Principala adversară a Germaniei va fi echipa Canadei, din care fac parte Michelle Plouffe și Paige Crozon, locurile 4, respectiv 5 în ierarhia mondială individuală.

România, calificată la finala mondială de tineret

Naționala feminină de baschet 3x3 tineret a României a încheiat pe locul al doilea Conferința de Sud din Liga Națiunilor, competiție dedicată jucătorilor sub 23 de ani. Băieții s-au clasat pe locul al patrulea, după cele trei zile de competiție.

Ambele naționale ale României sunt calificate la finala mondială, care va avea loc la Constanța, între 14 și 16 septembrie.

Cele trei zile de turneu FIBA 3x3 Nations League au fost un adevărat festival urban de sport și au oferit spectacol și în afara meciurilor.

Fost concurent la Românii au Talent și realizator a două recorduri Guinness, biker-ul Orban Barra Gabor și-a etalat calitățile extreme pe bicicletă chiar pe terenul de baschet 3x3.

Show-ul a fost la înălțime și la propriu și la figurat, pentru că scena a fost preluată apoi de către atleții ucrainieni experți în slam-dunk, Danylo Holienkov și Viktor Tereschenkov. Cei doi au reușit câteva execuții de excepție.

Dansatoarele din trupa Vogue, au energizat publicul pe ritm de samba, iar copiii de la ansamblul de dans popular Dor de Măgurele au reprezentat elementul traditional din cadrul evenimentului, care a inclus în fiecare dintre cele trei zile și numeroase concursuri pentru vizitatorii mall-ului.

Acțiune pentru comunitate

Naționalele Israelului, Italiei și României au vizitat sâmbătă dimineață centrul de plasament Pinnochio. Sportivii au răspuns la toate curiozitățile micuților privind baschetul 3x3, i-au învățat și încurajat să încerce și ei aruncări la coș, le-au oferit tricouri și mingi de baschet, iar în final s-au distrat cu toții cu o sesiune de dans.

Citește și:
România păstrează șanse de calificare în sferturile de finală la Mondialele de baschet 3x3 pentru tineret
România păstrează șanse de calificare în sferturile de finală la Mondialele de baschet 3x3 pentru tineret
Naționala masculină de baschet 3x3 tineret a României a împărțit primele două meciuri de la FIBA 3x3 U23 World Cup de la București, o victorie și o înfrângere. Succesul tricolorilor a...
Restricții pentru cei care se deplasează cu trotinetele electrice în București. În ce locuri nu vor mai avea voie să circule
Restricții pentru cei care se deplasează cu trotinetele electrice în București. În ce locuri nu vor mai avea voie să circule
Persoanele care folosesc trotinetele electrice nu vor mai avea voie să circule cu ele pe aleile din parcuri sau în grădini publice, potrivit unui regulament propus de Primăria Capitalei....