Victorie de senzație pentru campioana U BT Cluj în Europa, contra unor adversari trecuți prin NBA

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 22:04
1838 citiri
Victorie de senzație pentru campioana U BT Cluj în Europa, contra unor adversari trecuți prin NBA
U BT Cluj, victorie de senzație cu Joventut Badalona

Campioana la baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a învins miercuri, pe teren propriu, în grupa A din 7 Days EuroCup, formaţia spaniolă Joventut Badalona, considerată una din favoritele la câştigarea trofeului, cu jucători rodaţi inclusiv în NBA.

U BT Cluj s-a impus cu scorul de 98-82 (46-41), după ce a condus copios în repriza secundă, la 14-16 puncte.

Principalii marcatori ai partidei au fost Meindl 21 puncte, Guzman 19, pentru U, respectiv Ribas 20 şi Feliz 20, pentru formaţia iberică.

La meci au asistat circa 5.000 de fani, în condiţiile în care la aceeaşi oră s-a jucat meciul de fotbal din Cupa României, dintre Universitatea Cluj şi Rapid Bucureşti, iar suporterii au fost nevoiţi să aleagă în ce tribune vor fi prezenţi.

În etapa a VII-a s-au mai jucat meciurile dintre JL Bourg - Prometey 92-85, Umana Reyer Veneţia - Bursaspor 78-65, Cedevita Ljubljana - ratiopharm Ulm 108-78 şi Lietkabelis Panevezys - Germani Brescia 79-70.

În primele meciuri din grupa A, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 85-88 cu JL Bourg en Bresse, 94-76 cu Cedevita Olimpija Ljubljana, 80-85 cu Umana Reyer Veneţia, 84-89 cu Lietkabelis Panevezys, 91-86 cu Germani Brescia şi 80-95 cu Frutti Extra Bursaspor.

După şapte etape în grupa A, campioana României are 10 puncte în clasament și e pe locul șase din 10 echipe.

Programul în continuare în 7 Days EuroCup este:

Tur: Prometey - U (14 decembrie), U - Ratiopharm Ulm (21 decembrie);

Retur: U - JL Bourg (10 ianuarie 2023), Cedevita Olimpija Ljubljana - U (18 ianuarie), Umana Reyer Veneţia - U (25 ianuarie), U - Lietkabelis Panevezys (1 februarie), Germani Brescia - U (8 februarie), U - Frutti Extra Bursaspor (8 martie), Joventut Badalona - U (15 martie), U - Prometey (22 martie) şi Ratiopharm Ulm - U (29 martie).

Din cele două grupe ale 7 Days EuroCup fac parte câte 10 echipe, iar meciurile se vor încheia în 29 martie 2023. Apoi, primele opt clasate intră în fazele eliminatorii, cu păstrarea avantajului terenului propriu în optimi, sferturi, semifinale, în funcţie de clasarea în grupe.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

Citește și:
New York Times: Războiul a crescut dependența militară a Europei de Statele Unite
New York Times: Războiul a crescut dependența militară a Europei de Statele Unite
Invazia Rusiei în Ucraina este cea mai mare provocare pentru securitatea europeană de la sfârșitul Războiului Rece, dar europenii au ratat o oportunitate de a-și consolida propria apărare,...
Grupare infracțională care a speriat Europa, destructurată de polițiști. Grupul, organizat în jurul unei familii, a dat spargeri de milioane de euro
Grupare infracțională care a speriat Europa, destructurată de polițiști. Grupul, organizat în jurul unei familii, a dat spargeri de milioane de euro
Un grup infracţional sârbo-croat suspectat de sute de spargeri în toată Europa a fost desfiinţat în noiembrie anul trecut în cadrul unei operaţiuni conduse de o echipă de anchetă...