Basescu ii raspunde lui Tariceanu: Am construit un stat pe care nu v-ati mai putut urina

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 20:59
14700 citiri
Basescu ii raspunde lui Tariceanu: Am construit un stat pe care nu v-ati mai putut urina

Fostul sef al statului Traian Basescu i-a transmis vineri presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ca in timpul mandatului sau nu a folosit institutiile statului in lupta politica. Basescu mai spune ca nu pretinde ca a construit un stat perfect, ci unul pe care "nu v-ati mai putut urina".

"Draga Caline, eu imi asum bunele si relele mandatelor mele! Domnul Calin Anton Constantin Popescu Tariceanu ataca, nici mai mult, nici mai putin, folosirea institutiilor statului in lupta politica in timpul mandatului meu. Gresit! Eu nu am folosit niciodata institutiile statului in lupta politica. Nu sustin ca am reusit sa construiesc un stat perfect, dar, cu certitudine, am construit un stat pe care nu v-ati mai putut urina.

Asa cum am spus inca inainte de terminarea mandatului, mai trebuie facute multe pentru ca statul sa fie perfect. Continuati voi, cei care astazi sunteti la Putere, sa-l perfectionati (sau ai fost cumva si tu prim ministru cam 4 ani in timpul mandatelor mele?) si trageti la raspundere pe cei care, eventual, au facut abuzuri in timpul mandatului meu. Si inca ceva, Imi asum bunele si relele mandatelor mele. Dar, aveti grija, nu distrugeti ce s-a construit, ci faceti lucrurile mai bine", a scris Traian Basescu, pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti, ca judecatorii au devenit dependenti de magistrati, dar si de politicienii din varful statului, nominalizandu-i pe presedintele Klaus Iohannis si fostul sef al statului, Traian Basescu.

"Pe scurt, magistratii s-au obisnuit sa nu mai raspunda decat cel mult in fata unor instante situate in afara privirii publice. In fapt, prin absolvirea de orice forma de raspundere in fata celorlalte puteri ale statului si a cetatenilor, judecatorii au incetat sa mai fie independenti. Ei au devenit in realitate dependenti fata de vointa procurorilor si a serviciilor din spatele acestora, ca si fata de vointa politicienilor de la varful statului (ma refer in mod explicit la Basescu si Iohannis) care si-au asigurat controlul serviciilor si, prin numire, al procurorilor", a spus Tariceanu.

Putin mai tarziu, el a primit sustinerea Elenei Udrea care, la 11 ani de la celebrul moment al "biletelului roz", timp in care se confrunta cu numeroase dosare, si-a reevaluat pozitia.

Citeste si:
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...