Antonescu: Basescu s-a comportat la Tusnad ca un candidat, nu ca un presedinte

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 21:41
2009 citiri
Antonescu: Basescu s-a comportat la Tusnad ca un candidat, nu ca un presedinte
Foto: Arhiva

Dupa ce seful statului si-a atras huiduielile maghiarilor de la Tusnad vorbind despre nationalism si independenta, liderii politici l-au criticat pe Traian Basescu pentru ca ar fi provocat intentionat aceste reactii, pentru a-si atrage electoratul aradean.

Si predesintele PNL Crin Antonescu a precizat ca, desi impartaseste opinia sefului statului, nu poate spune ca acesta a fost la Tusnad in calitate de presedinte al Romaniei, ci in calitate de candidat la alegerile prezidentiale din toamna.

"Nu le-as fi spus aceste lucruri (maghiarilor de la Tusnad, n.red.). Am aceleasi convingeri ca si domnul Basescu si ca si multi maghiari care au votat Constitutia in aceasta forma. Dar am vazut inca o data un foarte abil candidat, si inca o data am vazut ca e absent omul de stat sau presedintele.

Avem un candidat care s-a gandit ca daca ii face pe tinerii maghiari sa il fluiere o sa castige niste voturi de la nationalistii romani. (...) In Harghita si Covasna, domnul Basescu nu a actionat deloc ca un presedinte, ci a actionat ca un om politic care are ceva de impartit cu UDMR-ul", a spus Crin Antonescu, la Realitatea Tv.

Candidatul PNL la alegerile prezidentiale a anuntat si componenta echipei sale de campanie. Printre membrii ei se regasesc Relu Fenechiu, Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban sau Bogdan Olteanu.

"Oameni asemenea domnului Tariceanu, domnului Orban, domnului Teodor Melescanu, domnului Vosganian vor alcatui un soi de board de consiliu care se va reuni saptamanal sau mai des daca e cazul si vom discuta lucuri care tin de directia si de continutul acestei campanii", a mai precizat presedintele PNL.

Intrebat cui ar da votul in cazul in care in turul doi al prezidentialelor s-ar intalni Mircea Geoana si Traian Basescu, Antonescu a spus ca refuza din start sa ia in considerare acest scenariu deoarece ar fi o situatie foarte grava pentru Romania.

"Nu va mai pierdeti timpul si imaginatia cu aceasta ipoteza. Aceasta ipoteza este asa o fundatura pentru Romania, incat nici nu vreau sa-mi pun aceasta problema", a spus liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Crin Antonescu, #Traian Basescu, #huiduieli Tusnad, #candidat alegeri prezidentiale 2009 , #Crin Antonescu