Antonescu: Este nevoie de o minune dumnezeiasca ca sa se schimbe Basescu

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 22:16
7412 citiri
Antonescu: Este nevoie de o minune dumnezeiasca ca sa se schimbe Basescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara ca in cazul in care se va petrece "minunea dumnezeiasca" si Traian Basescu se va schimba si isi asuma ca presedinte impreunarea celor doua Romanii atat de dramatic impartite cu ocazia alegerilor prezidentiale, PNL va discuta cu oricine despre majoritati parlamentare si guvernare.

"Daca se intampla minunea dumnezeiasca de schimbare a lui Basescu, si asta nu se face din vorbe, atunci discutam. Azi este exclus sa facem parte din sistemul de putere care este el, dar in conditii normale si democratice putem discuta cu oricine despre majoritati parlamentare", a declarat liderul PNL la Antena 3.

Crin Antonescu a recunoscut ca el si PNL au pierdut batalia de a da Romaniei alt presedinte.

"PNL a fost angajat pe parcursul acestui an de la Congres si pana acum intr-o batalie lunga, grea si costisitoare cu o miza maxima. Aceasta batalie, pana la decizia CCR, psihologic vorbind a fost pierduta. A fost pierduta si miza acestei batalii pentru liberali, aceea de a da Romaniei alt presedinte daca se poate unul liberal, daca nu un altul. Am cerut un vot de incredere si nu urmaream o formalitate sau sa imi intaresc pozitia, desi am avut un esec la prezidentiale", a mai afirmat liderul liberal.

Crin Antonescu a adaugat ca a fost uimit de declaratia pe care a dat-o Mircea Geoana in momentul in care credea ca a castigat alegerile.

"Am sesizat cu placere ca Mircea Geoana a avut un cuvant care m-a surprins si pe mine. In momentul in care credea ca a castigat a declarat: 'Ii multumesc ca a condus tara cinci ani de zile si il asigur pe Traian Basescu ca il voi trata cu tot respectul'. In acelasi context Traian Basescu a spus: 'I-am ciuruit' ", a precizat liderul PNL.

Crin Antonescu a declarat ca momentan PNL trebuie sa reziste masinariei de putere pusa la cale de Traian Basescu.

"Ramane de vazut daca se fac tovarasii de drum sau daca PNL rezista si apara ce are de aparat", a mai spus liderul liberal.

"Basescu nu vrea ca PNL sa guverneze"

Liderul liberal a declarat ca nu se astepta ca turul doi al alegerilor sa fie castigat de aparatul de stat, deoarece el se astepta sa castige personajul Traian Basescu.

"Diplomatii in general sunt handicapati cand e vorba sa isi exprime sentimentele pentru ca sunt invatati sa se cenzureze. Singurul gest perfect natural a lui Geoana a fost atunci cand s-a bucurat pe scena ca a castigat alegerile. El credea ca daca nu voi intra in turul doi vom avea o batalie intre un personaj, adica Basescu, si un aparat, adica al PSD-ului. Insa masina este cea care a invins pentru Basescu, asta este culmea culmilor. Basescu nu a fost un candidat spectaculos si a repetat placi obosite, s-a pretat la lucruri ieftine. Geoana a pierdut niste puncte cu vizita lui la Vintu, insa decisiv in favoarea lui a fost aparatul", a declarat acesta.

Crin Antonescu a reiterat ideea ca Traian Basescu nu doreste o guvernare cu PNL, ci decredibilizarea partidului.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Crin Antonescu schimbare Basescu, #masinarie putere Traian Basescu , #Crin Antonescu