Antonescu: Faptul ca Basescu obtine inca un mandat ma face profund nefericit

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 20:19
7436 citiri
Antonescu: Faptul ca Basescu obtine inca un mandat ma face profund nefericit
Foto: Ziare.com

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, dupa ce Curtea Constitutionala a respins cererea depusa de PSD prin care se solicita repetarea turului al doilea al alegerilor prezidentiale, ca nu exista foarte multe de facut de aici incolo, insa a precizat ca faptul ca Traian Basescu primeste un al doilea mandat il face "profund nefericit".

"Nu sunt dumirit, nu vad explicatia. Dincolo de asta, stim bine ca nu avem foarte multe de facut in fata unei asemenea decizii. Eu cred ca pentru noi toti care am luat act de gravele nereguli sistematice sau nu, unilaterale sau nu, raman niste semne de intrebare carora, daca nu le-a dat raspuns Curtea Constitutionala, le va da, probabil o comisie parlamentara", a spus liderul liberal, la Realitatea Tv.

El a spus ca relatia cu PSD ramane una buna, pentru ca legaturile dintre partide nu au fost facute doar in contextul sesizarii Curtii Constitutionale.

Intrebat daca se va duce la Cotroceni in cazul in care presedintele Basescu il va chema la discutii, Antonescu a spus ca se va duce asa cum s-a dus de fiecare data, insa este "profund nefericit" din cauza faptului ca Basescu obtine inca un mandat.

"Totdeauna am dat curs invitatiei presedintelui Romaniei, indiferent cum s-a numit, dar faptul ca domnul Basescu intra in posesia celui de-al doilea mandat ma face profund nefericit", a conchis Antonescu.

Curtea Constitutionala a respins luni cererea depusa de PSD care solicita reorganizarea turului doi al alegerilor prezidentiale. De asemenea, Curtea a respins ca inadmisibile sesizarile si contestatiile formulate de social-democrati.

Decizia survine dupa ce in urma renumararii voturilor nule de catre BEC, Traian Basescu a iesit "castigator".

#Crin Antonescu, #respingere CCR repetare alegeri, #Traian Basescu mandat presedinte, #PNL PSD , #Crin Antonescu