Antonescu: Nu suntem intr-o tara normala

Joi, 28 Mai 2009, ora 19:16
1197 citiri
Antonescu: Nu suntem intr-o tara normala

In campania pentru europarlamentarele din 7 iunie candidatii romani, fie ei din PNL, PSD sau PD-L, ar trebui sa aiba o strategie comuna privind ceea ce vor sa faca in Parlamentul European, insa nu putem sa pretindem ca situatia este una normala in contextul in care nu traim intr-o tara normala, considera presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Aceasta perioada ar trebui sa ne aduca impreuna, sa vorbim despre institutii europene, dezpre mize europene, ar trebui sa discutam despre cine ne va reprezenta in Europa, dar si despre ce au facut colegii nostri care tocmai si-au terminat mandatul. Dar nu suntem intr-o situatie normala, nu suntem intr-o tara normala. Si nu e cazul sa fim ipocriti", a declarat Crin Antonescu, aflat, joi, la Ploiesti.

In acest context, aspirantul liberal la presedintia Romaniei a criticat presa, care este intotdeauna mai interesata de scandaluri, de replici taioase, de absolut tot ceea ce face presedintele Traian Basescu decat de ceea ce au facut europarlamentarii romani la Bruxelles si la Strasbourg.

"Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu. Presa nu e interesata de ce au facut ei in Parlamentul European, ne intereseaza cate oi a tuns domnul Basescu, scandalul de la BGS si ce a mai facut nu stiu cine in intimitate. Dar nu sunt eu in masura sa dau indicatii presei in legatura cu strategia de marketing", a criticat Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca romanii trebuie sa se prezinte la urne pe 7 iunie nu doar ca sa aleaga pe cine considera potrivit sa ne reprezinte in Europa, dar si ca sa arate daca suntem sau nu condusi bine.

"Aceasta criza nu este doar una economica in Romania. Ea are darul de a pune in evidenta o criza de functionare a institutiilor, o criza de autoritate, o criza de morala la nivelulul politicului si politicii din Romania.

Si daca tot avem alegeri, e bine sa discutam despre asta. Despre cate din promisiunile facute le-a indeplinit actuala putere, despre cine minte si cine ne poate da speranta ca va spune adevarul in politica romaneasca, in societatea romaneasca, la alegerile de acum si din toamna acestui an", a adaugat Crin Antonescu.

Antonescu a tinut sa precizeze ca a criticat Guvernul condus de acum clegul de partid Calin Popescu Tariceanu atunci cand a avut motive, insa, cu toate astea, ramane singurul Executiv care a facut "ceva din 1990 si pana acum".

Totodata, liberalul a atras atentia ca de jumatate de an nu mai suntem in perioada Tariceanu si ca trebuie sa intelegem ca acum suntem condusi de altcineva. Antonescu a acuzat coalitia de la guvernare, stimulata de presedintele Traian Basescu si de presedintele Senatului Mircea Geoana, "totodata si vicepresedinte al CSAT".

"Mandatul Guvernului Tariceanu s-a incheiat. Acum avem alt Guvern. Au nasit acest Guvern, si-au asumat o coalitie, un Guvern cu 70% majoritate in Parlament care sa dea solutii ptentru Romania", a amintit presedintele PNL.

Dar, in loc de solutii, considera Antonescu, numarul somerilor a crescut si tot mai creste, iar veniturile nu s-au conservat, ci au scazut: "Domnul Boc minte cand spune ca salariile au inghetat. In invatamant nu au inghetat, nici in armata sau politie, unde au scazut cu pana la 20%.

Oameni care si-au pus speranta in coalitia de azi si-au pierdut speranta, si-au piedut iluzia ca li se vor majora salariile sau ca vor primi subventii marite in agricultura. Nici macar nu le vin subventii. Discutam acum despre masuri anti-seceta, cand stiam ca va fi seceta inca de la inceputul anului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Crin Antonescu europarlamentare, #Romania salarii criza, #tara normala Romania , #Crin Antonescu