Antonescu: Patriciu nu face si desface nimic in PNL

Sambata, 21 Martie 2009, ora 22:22
3246 citiri
Antonescu: Patriciu nu face si desface nimic in PNL

Noul presedinte al liberalilor, Crin Antonescu, a incercat inca odata sa-si arate independenta fata de omul de afaceri Dinu Patriciu sustinand ca ideea ca acesta face si desface lucruri in PNL este una falsa.

Antonescu crede ca are un cuvant de spus in politica si a precizat ca s-a bazat de la inceput pe sprijinul a 27 de filiale.

"Eu vreau putere pentru mine, la nivelul strict personal, pentru ca simt nevoia sa ma exprim din punct de vedere politic. La nivelul organizatiei putere vrei sa ai cand doresti sa dai un chip sau altul partidului", a spus Crin Antonescu la Realitatea Tv.

"Patriciu nu face si desface nimic in PNL".

Liderul PNL sustine ca nu are nicio relatie de afaceri cu Dinu Patriciu si ca n-ar putea spune ca l-a sustinut tot timpul pe Calin Popescu Tariceanu, in ciuda prieteniei care ii leaga pe cei doi.

El a mai spus ca Patriciu si Catarama sunt mai degraba membri formali ai PNL, continuand: "Patriciu nu face si desface nimic in PNL".

"Am discutat cu Dinu Patriciu despre ceea ce-l asteapta pe viiorul presedinte al PNL. Cred ca m-a votat Dinu Patriciu, sper ca m-a votat. Relatia mea cu Dinu Patriciu este exclusiv una amicala, suntem colegi de partid.

Relatiile noastre intre 1999 si 2000 au fost mai degraba reci si n-avem nicio relatie de business, n-am avut niciodata niciun fel de relatie cu Patriciu care sa treaca prin bani. (...) Odata la cateva luni schimbam idei pentru o ora sau doua", a precizat Antonescu.

Presedintele liberalilor e de parere ca PNL trebuie sa ramana in Opozitie pana la alegerile prezidentiale si recunoaste ca se simte mai apropiat de social-democrati.

"Problema PSD este cum guverneaza Romania si cum isi gestioneaza relatia cu Traian Basescu si PD-L", mai crede Antonescu.

Candidatura la Cotroceni

Crin Antonescu sustine ca este destul de pregatit pentru a candida la prezidentiale, dar ca mai are de invatat unele lucruri. Totodata, el recunoaste ca Traian Basescu este un candidat redutabil, cu care in cel mai rau caz poti sa pierzi.

"Este foarte probabil sa intru in cursa pentru Cotroceni, trebuie sa luam repede o decizie pana la campania pentru europarlamentare. (...) Eu sunt pregatit ca determinare, dar Presedintia e un capitol special si trebuie sa invat foarte multe lucruri despre comunicare si e nevoie sa se construiasca un concept pe care sa-l oferim electoratului, daca aceasta decizie se va opri asupra mea".

"Traian Basescu a ajuns sa aiba o putere de care se mira si el, dar Bucurestiul nu mai este sub puterea lui in Capitala de cand a pierdut alegerile", a mai spus Antonescu, asumandu-si totodata relatia cu Sorin Oprescu, pe care l-a sustinut si in campania electorala.

Ideea ca el ar putea sa negocieze o fuziune intre PNL si PD-L cu Traian Basescu este o "aberatie", sustine presedintele PNL.

"Portile PNL sunt dechise pentru oricine", a incheiat Antonescu, referindu-se la grupul liberalilor care au plecat odata cu Theodor Stolojan in PLD.

Citeste si:
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, noul președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a răspuns joi, 2 decembrie, acuzațiilor făcute de liderul USR, Dacian Cioloș, conform cărora este ”avocata...
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...
Comentarii
cioclu_rosu1
rank 4
PNL continuă fără sfială statul minimal " DINU PATRICIU" şi" morala minimală" CATARAMĂ asta am înţeles limpede de la HARAP ALB