Antonescu: Romanii traiesc mai prost ca la inceputul mandatului lui Basescu

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 14:20
2501 citiri
Antonescu: Romanii traiesc mai prost ca la inceputul mandatului lui Basescu
Foto: Antena3

Presedintele PNL Crin Antonescu a atacat miercuri discursul presedintelui Traian Basescu din Parlament, mai exact cele 50 de minute la care a asistat inainte sa se plictiseasca si sa plece din sala.

Antonescu i-a facut la randul sau un mic bilant locatarului de la Cotroceni, aratand ca romanii traiesc acum mai prost decat la inceputul mandatului actualului sef al statului, uitand, insa, ca patru ani din cei cinci de care vorbeste partidul pe care astazi il conduce a fost la putere.

"Romania adevarata, cea pe care presedintele o ignora tot mai des, arata cu totul altfel decat in discursuri triumfaliste. Iar Romania adevarata este a oamenilor care stateau ieri in balcoanele Parlamentului cu tricourile inscriptionate doar de cuvantul 'RUSINE', fara sa vocifereze, fara sa tipe. Asa cum am aflat inca din 2004, lui Traian Basescu ii place sa se uite in oglinda. Ieri s-a uitat din nou in oglinda si a vazut un presedinte bun.

Dar seful statului nu se afla acolo ca sa priveasca in oglinda si sa aiba fantezii despre un presedinte perfect. Rolul sau e sa priveasca in jur, sa vada si sa inteleaga cum traiesc romanii. Iar romanii traiesc prost, mai prost acum decat inaintea mandatului sau", a spus Crin Antonescu, uitand probabil ca din cei cinci ani in care presedintele a condus tara, Guvernul a fost condus de PNL, in patru dintre ei.

Liderul PNL a spus ca probabil oamenii la care s-a uitat Basescu au fost cei care stau smirna in fata lui si, deci, o duc bine, asa ca a avut impresia ca si-a facut bine treaba.

"Probabil ca, inaintea acestui discurs, Traian Basescu a incercat sa ia pulsul natiunii si sa vada cum o duc oamenii. Si s-a uitat la cei din jurul sau. Da, fetele sunt amandoua realizate, cu case luxoase si slujbe bine platite. Fratele sau are afaceri prospere si de viitor. Doamna Elena Udrea o duce bine, de asemenea, daca e sa ne luam dupa cat cheltuie ministerul sau.

La fel si doamna Ridzi, si probabil si altii, mai feriti de ochii presei. Privind in jur, presedintele a constatat ca romanii traiesc bine si s-a hotarat sa anunte acest fapt in fata Parlamentului. Ceea ce a uitat sa precizeze insa e ca romanii in cauza sunt membrii clanului sau, carora acest mandat le-a asigurat un trai indestulator. Dar cum ramane cu celelalte 20 si ceva de milioane de romani?", a ironizat Antonescu.

L-am votat pe Basescu si m-a dezamagit, trebuie sa plece!

Liderul liberal a reiterat ca nu a putut sta mai mult marti seara la discursul sefului statului pentru ca acesta a vorbit atat de mult si a spus atatea minciuni incat s-a dezgudtat si s-a plictisit.

"Ieri seara am plecat dupa 50 de minute de la inceputul discursului presedintelui. Am fost in sala, din respect firesc pentru presedinte si am incercat sa ii ascult mesajul. Din pacate, presedintele n-a venit pentru a da un mesaj Parlamentului, ci pentru a-si face campanie electorala. Am spus-o si o repet: n-am mai vazut un astfel de spectacol de pe vremea lui Ceausescu. Traim decenii de impliniri marete, nu-i asa?

Poate ca ar fi trebuit sa rabd pana la capat si sa il si aplaud la final. Nu sunt insa genul. Astfel de spectacole pline de minciuni si de noi promisiuni mincinoase ma plictisesc si ma dezgusta. Dupa minciunile lui Boc despre maririle de salarii fara precedent care vor urma, a venit acest discurs al realizarilor fara seaman.

Spunea ca el nu se va lasa judecat de politicieni, ci doar de catre popor. Doar de catre cei care l-au votat. Eu sunt unul dintre cei care l-au votat. Judecata mea este simpla - Traian Basescu, in acesti cinci ani, nu s-a tinut de cuvant. Si, din punctul meu de vedere, trebuie sa plece. E foarte trist cand un presedinte la final de mandat nu se poate lauda decat cu neadevaruri, jumatati de adevaruri sau lucruri facute de altii", a mai spus Crin Antonescu.

Basescu sa inceteze jocul mincinos si sa-si anunte mai repede candidatura

Candidatul liberal la presedintie l-a invitat pe Traian Basescu sa vina sa discute cei cinci ani care au trecut intr-o dezbatere directa cu el, sau cu alti politicieni, nu sa se duca in Parlament sa vorbeasca singur doua ore lucruri care il plictisesc chiar si pe el.

"Daca Traian Basescu are curaj, vine fata in fata cu mine, cu alti oameni politici, sa discutam aceste lucruri. Daca nu vrea sa discute aceste lucruri cu mine sau cu alti oameni politici capabili sa discute astfel de probleme, ii cer sa se duca printre romani, nu acolo unde se incing hore portocalii, ci sa se duca intre profesori, sa se duca intre sindicalistii de ieri, intre oameni care ii pun probleme pentru un sef de stat si nu sa stea ca un bufon cate doua ore sa vorbeasca despre lucruri care il plictisesc chiar si pe el", a atacat Antonescu.

Acesta i-a adus din nou discutie pe apropiatii presedintelui Basescu, intrebandu-se ce se intampla cu restul romanilor care nu sunt blonzi si nu stau smirna in fata lui.

"Fetele sunt bine, fratiorul are afaceri prospere, doamna Udrea o

duce bine, al dracului de bine. Si Ridzi e bine, si domnul Videanu e bine, si Berceanu si Bercea Mondialu. Cum ramane cu romanii care nu sunt blonzi, si care nu stau smirna in fata lui Traian Basescu?", a mai spus Antonescu.

In incheiere, el i-a cerut sefului statului sa inceteze acest joc si sa-si anunte mai repede candidatura, pentru ca-i clar ca este in campanie electorala de mult timp.

"Ii cer public lui Traian Basescu sa inceteze cu acest joc mincinos. Sa isi anunte cat mai rapid candidatura la presedintie, fiindca este evident ca este deja in campanie. Si il invit la dezbateri publice pe seama acestui bilant al ultimilor cinci ani, in care putem vorbi si despre ce vrem sa facem fiecare, in viitor", a conchis Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Crin Antonescu, #discurs Traian Basescu Parlament, #bilant minciuni Traian Basescu, #alegeri prezidentiale 2009 , #Crin Antonescu