Antonescu s-ar vedea premier pe mandatul de presedinte al lui Basescu

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 09:16
4100 citiri
Antonescu s-ar vedea premier pe mandatul de presedinte al lui Basescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara ca se vede in ipostaza de a conduce, ca premier, un Guvern, nominalizat de catre presedintele Traian Basescu, desi nu aceasta este "tinta", mentionand ca oricine poate forma Guvernul cu conditia sa nu fie "marioneta lui Basescu".

Antonescu a fost intrebat daca se vede in ipostaza de a conduce un Guvern in urma desemnarii lui de catre presedintele Traian Basescu. "Da! Nu e o tinta pentru mine, sa nu se inteleaga gresit.

Dar cred ca oricine ar fi prim-ministru ar avea bune intentii, ar avea forta, ar avea independenta si ar avea un program, ar putea face foarte bine lucrul acesta chiar daca e contemporan cu Traian Basescu presedinte. Cu conditia sa nu fie marioneta lui Traian Basescu insusi", a raspuns Antonescu la Antena 3.

Liderul PNL a spus ca liberalii nu ar putea face parte dintr-un Guvern cu Liviu Negoita sau Emil Boc ca premieri si nici nu ar forma o majoritate parlamentara care sa sustina un astfel de Guvern.

"Nu exista decat o singura garantie. Se pot asuma principii, se pot asuma actiuni politice. Eu, daca ar fi sa discut cu cineva alcatuirea unui Guvern, n-as incepe cu "as vrea sa fiu prim-ministru sau vreau sa fie cutare", ci as incepe cu ideea depolitizarii, cum de altfel am si discutat cu Mircea Geoana, cu Klaus Iohannis. Cum sa discut asta cu PD? Care iti spune:"depolitizare? Imediat. Asta inseamna ca tu nu mai numesti pe nimeni", in vreme ce ei au umplut tara cu toti ai lor. Ei inteleg acum ca nu mai fac depolitizare daca nu-i mai clintesc pe aia de acolo", a explicat Antonescu viziunea sa.

#Antonescu premier Basescu, #guvern PNL PDL, #Antonescu PDL PNL , #Crin Antonescu