Basescu: Antonescu a mintit, 5 oameni nu au fost de acord cu demiterea lui Opris

Marti, 24 Iulie 2012, ora 14:15
6201 citiri
Basescu: Antonescu a mintit, 5 oameni nu au fost de acord cu demiterea lui Opris

Traian Basescu afirma ca nu doar consilierul prezidential Iulian Fota s-a opus in sedinta CSAT demiterii generalului Marcel Opris de la conducerea STS, asa cum a declarat Crin Antonescu, ci au mai fost alti patru participanti care au adoptat aceeasi pozitie.

Invitat la TV Ziare.com, Traian Basescu a fost intrebat de un cititor daca presedintele interimar Crin Antonescu a incalcat legile atunci cand a dezvaluit public votul dat in sedinta CSAT cu privire la demiterea lui Marcel Opris de la conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

"Mi-e greu sa fac o asemenea apreciere, ce pot sa va spun cu certitudine este ca a mintit. In CSAT au fost 5 oameni care nu au fost de acord cu demiterea generalului Opris", a declarat presedintele.

Basescu, la TV Ziare.com: PDL nu va retrage oamenii din sectiile de votare

Inregistrarea integrala a emisiunii TV Ziare.com

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a facut, in premiera, dezvaluiri dintr-o sedinta CSAT, intalnirile de acest gen incheindu-se, potrivit legii, cu comunicate oficiale.

Crin Antonescu a declarat, joi, intr-o emisiune la Antena 3, ca a propus eliberarea din functie a sefului STS, Marcel Opris, dar ca unul dintre consilierii lui Traian Basescu, Iulian Fota, a votat impotriva revocarii.

"Am facut propunerea ca domnul Opris sa fie revocat din functie. Toti membrii CSAT, mai putin unul, au votat pentru. Ca propunerea sa fie validata, trebuie sa fie votata de toti membrii CSAT. Domnul consilier prezidential Iulian Fota, al domnului Basescu, care era in concediu, dar care a venit la aceasta sedinta, a votat impotriva", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu: Am propus revocarea sefului STS in CSAT. Consilierul lui Basescu a votat impotriva

Si Cristian Diaconescu, seful cancelariei prezidentiale, a confirmat pentru Ziare.com faptul ca, potrivit practicii anterioare, dezbaterile si concluziile CSAT "au fost pastrate confidentiale".

C.Diaconescu: E inadmisibil ca influentele politice asupra institutiilor sa fie atat de brutale - Interviu Ziare.com

In legea de functionare a CSAT, la cap.3, alin.5, scrie: "Sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au caracter secret".

Faptul ca in sedinta CSAT au fost mai multi participanti care nu au sustinut demiterea lui Marcel Opris a fost anuntat prima oara joi seara, de B1Tv. Totodata, consilierul prezidential Iulian Fota a declarat la Digi24 ca demiterea unui general are consecinte grave asupra carierei lui profesionale, de aceea trebuie luata in baza unei analize serioase a prestatiei sale.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Basescu Antonescu mintit CSAT, #Basescu vot CSAT Opris, #Antonescu vot CSAT STS , #Crin Antonescu