Basescu, catre Crin Antonescu: Va las o foaie sa va scrieti demisia

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 20:22
4693 citiri
Basescu, catre Crin Antonescu: Va las o foaie sa va scrieti demisia
Foto: B1Tv

Presedintele Traian Basescu si-a incheiat provocator prezenta in Parlament, vineri seara. "Va las o foaie sa va scrieti demisia, daca voi castiga referendumul", i-a spus Traian Basescu presedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Liderul PNL a promis anterior ca se va retrage din viata politica daca Traian Basescu va avea succes la referendumul privind demiterea sa.

Dupa discursurile parlamentarilor legate de propunerea de suspendare a presedintelui, Traian Basescu a revenit pentru a le da replica.

"Ma acuzati ca am dezbinat, va aduc aminte un element important, impreuna cu dvs. s-au dat solutiile pentru sistemul de educatie romanesc. Cu toii am semnat Pactul pentru Educatie, pe urma ati inteles dezastrul pentru imaginea dvs si ati trecut la confruntari", a detaliat Basescu.

El a tinut sa asigure ca nu a facut si nu va face niciun compromis in ce priveste justitia.

"Nu puteti sa-mi cereti ca presedintele sa genereze un sistem care sa protejeze parlamentarii de responsabilitatea in fata legii. Asta a suparat foarte tare. Eu nu fac interventii nici la procurori, nici la judecatori, nici la politisti. S-au suparat si unii de la PDL, dar asta-i viata", a spus Basescu.

"Justitia nu trebuie anexata intereselor de partid si intereselor infractorilor. Sunt hotarari definitive cu privire la situatiile de incompatibilitatea ale parlamentarilor Andon, Paslaru si Diaconu, vreti ca si ei sa votese pentru suspendare. Sun convins ca va vota si Catalin Voicu", a atacat presedintele.

Basescu a raspuns si acuzatiilor privind modul in care s-a implicat in gestionarea crizei economice.

"N-aveti cum sa intelegeti sentimentul unui presedinte care trebuie sa treaca cu tara si cu poporul lui o criza grea. Am fost partener al Guvernului intr-o perioada foarte grea, stiu ca s-au luat masuri care au afectat oamenii. Nu am facut-o cu sufletul de deschis, dar am facut-o pentru a evita un rau mai mare, in care nu se puteau asigura pensiile si salariile.

"Am constiinta ca mi-am facut datoria fata de tara mea, fata de poporul meu", a incheiat Traian Basescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#suspendare Basescu Parlament vot, #Antonescu demisie Basescu referendum, #referendum suspendare Basescu Antonescu , #Crin Antonescu