Basescu, despre Ponta si Antonescu: Superficiali si imaturi

Marti, 21 Iunie 2011, ora 21:24
1900 citiri
Basescu, despre Ponta si Antonescu: Superficiali si imaturi
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a comentat, marti, intr-o conferinta de presa, discutiile avute cu liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, catalogand propunerile pe care cei doi le-au avut drept unele care le denota "superficialitatea si lipsa de maturitate".

"Dupa cum stiti, am avut intalniri cu USL sau cu o parte din USL si cu alianta de guvernare. Obiectivul meu a fost sa incerc compromisul in raporturile intre alianta de guvernare si Opozitie.

Din pacate, Opozitia a venit la aceste discutii intr-o cheie pur electorala. In afara de faptul ca vor un comitet de criza, eu le-am propus un comitet de analiza a riscurilor generate de alte tari - Romania nu e in situatia sa functioneze cu un comitet de criza. Romania are restabilite niste echilibre, de aceea trebuie sa fim atenti cu stabilitatea noastra, mai ales ca e influentata de factori externi.

Basescu pastreaza articolele privind averile si imunitatea si vrea comasare de comune

Reducerea numarului de parlamentari la 300, reorganizarea despre care ei au vorbit, cu reducerea la 8 regiuni - aceste lucruri se puteau discuta si putea da motivatia Opozitiei pentru aparitia unei a doua camere care sa vegheze la administratia locala, politica externa, problemele minoritatilor. La aceste propuneri s-a venit cu propuneri politicianiste, care definesc superficialitatea si lipsa de maturitate a celor doi lideri. Mi-am dat seama ca nu aveam in fata doi oameni responsabili - reflecta politicianism, dezinteres, lipsa de maturitate si de responsabilitate", a spus seful statului, dupa consultarile cu principalele formatiuni politice.

Basescu a spus, insa, ca s-a "relaxat" in momentul in care a auzit "trasnaile" USL, verbalizate de Victor Ponta, pentru ca a realizat ca sta de vorba cu doi oameni "care nu au responsabilitate fata de tara".

Consultari la Cotroceni: PDL il sustine pe Basescu, UDMR a plecat fara sa faca declaratii

"Vreau sa va explic de ce m-am relaxat cand domnul Ponta mi-a citit trasnaile astea. In momentul acela mi-am dat seama ca nu am in fata parteneri de discutie, pentru ca mecanismul de instalare a unui guvern anticipat inseamna cel putin 3-4 luni de guvern interimar. Daca o tara in jurul careia se intampla atatea lucruri neplacute, din punct de vedere financiar, care pot afecta si Romania, isi poate permite sa stea in perioada de criza economica globala cu guvern interimar 3-4 luni, asta pot gandi numai niste oameni care nu au responsabilitate fata de tara. In momentul in care mi s-a citit aceasta propunere de unul din liderii USL, mi-am dat seama ca nu aveam in fata doi oameni responsabili", a mai spus seful statului.

Consultari la Cotroceni: USL propune guvern de tehnocrati si anticipate in toamna

Presedintele Traian Basescu a avut, marti, consultari cu liderii USL, neajungandu-se, insa, la nicio concluzie. Victor Ponta si Crin Antonescu au refuzat invitatia lansata de seful statului la consultarile de la Palatul Cotroceni pentru un compromis pe reorganizarea teritoriala si schimbarea Constitutiei si au cerut in schimb crearea unui comitet anticriza care sa conduca politica economica, formarea unui guvern de tehnocrati si organizarea de alegeri anticipate in toamna.

#Traian Basescu Victor Ponta, #Traian Basescu Crin Antonescu, #Basescu USL imaturi superficiali , #Crin Antonescu