Basescu: Nu am primit nicio lege cu statutul parlamentarilor

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 14:27
2482 citiri
Basescu: Nu am primit nicio lege cu statutul parlamentarilor
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu nu a primit Legea privind statutul deputatilor si senatorilor, asa cum a scris presa, se precizeaza intr-o declaratie remisa de Administratia Prezidentiala, dupa ce Crin Antonescu a comentat ca nu vede pentru ce aceasta lege ar fi fost trimisa la seful statului.

"Domnul presedinte Traian Basescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statului deputatilor si al senatorilor, si ar fi surpins ca acest lucru sa se intample avand in vedere ca nu are atributii legale in acest sens. Totodata, domnul presedinte Traian Basescu atentioneaza ca o consolidare a imunitatii parlamentare in raport cu incalcarea legii ar fi o grava eroare", se arata declaratia purtatorului de cuvant Bogdan Oprea.

Statutul parlamentarilor, trimis la presedinte, ANI si Parchet: Antonescu e nedumerit

Informatia potrivit careia Legea respectiva a fost trimisa la Administratia Prezidentiala, la Agentia Nationala de Integritate, Guvern, precum si la Parchetul General a aparut in presa vineri la pranz. Jurnalistii l-au intrebat pe Crin Antonescu, luandu-l pe nepregatite pe liderul PNL, care le-a raspuns, la finalul primei sedinte a Biroului Permanent al Senatului din acest an, ca nu stie cine a luat aceasta decizie si de ce.

"Nu stiu, nu inteleg cine le-a trimis", a parut nedumerit Crin Antonescu.

Presedintele Senatului s-a repliat rapid. "Cred ca in legatura cu ANI poate sa existe o logica, pentru ca statutul vizand aspecte de integritate, regimul incompatibilitatilor, ar avea un cuvant de spus. Ce ar avea de spus si in ce calitate presedintele si Parchetul nu pot sa inteleg", a declarat el.

Ulterior, senatorul Puiu Hasotti a declarat, la Antena 3, ca, intr-adevar, presedintele nu are pentru ce sa-si exprime parerea in legatura cu acest subiect. "Daca noi nu suntem in stare sa ne facem propriul regulament, avem probleme mari. Nu vad de ce nu am cere si parerea Institutului Meteo. Daca Valeriu Zgonea a trimis acesta lege mai departe, este o gafa care discrediteaza Parlamentul", a spus Hasotti.

#Basescu statut parlamentari lege, #Basescu primit lege statut parlamentari , #Crin Antonescu