Cine a mintit: Crin Antonescu sau Traian Basescu?

Marti, 17 Iulie 2012, ora 10:09
8000 citiri
Cine a mintit: Crin Antonescu sau Traian Basescu?

Un schimb de declaratii publice facute de Crin Antonescu si Traian Basescu ar putea conduce la o plecare imediata de pe scena politica daca unul dintre combatanti s-ar tine de cuvant. Pentru ca Basescu l-a acuzat ca a mintit, Antonescu a spus ca se retrage imediat din viata publica, daca....

Aici e aici. Prezentam mai jos dialogul la distanta intre cei doi presedinti, unul suspendat si celalalt interimar.

Crin Antonescu, 13 iulie, Palatul Cotroceni: (sursa: Administratia Prezidentiala)

"Ii salut pe cei 30.000 de oameni care sunt acum la Constanta reuniti pentru a sustine un punct de vedere public. Ii salut pe toti cei care se vor intalni, vor organiza demonstratii legale si pasnice, pentru un punct de vedere sau pentru celalalt, ii salut si le multumesc pentru ca ei sunt cetateni deplini, adica cetateni capabili sa hotarasca ei si numai ei soarta Romaniei ca stat democratic si ca stat de drept".

Adevarul, 13 iulie - Miting Constanta: (video: Romania TV)

"10.000 de oameni au participat la mitingul USL de la Constanta. Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost vedeta spectacolului organizat de USL vineri seara, in Piata Farului(...) Cel mai aprins s-a dovedit a fi Mazare, care a inceput sa danseze lasciv cu fetele focoase, apoi extaziat a scos bani din buzunar si le-a bagat, in miscari de dans, intre sani."

Traian Basescu, 16 iulie, sediul de campanie:

"Legat de atitudinea lui Crin Antonescu, in data de 13 iulie, de la pupitrul de la Palatul Cotroceni, presedintele interimar Crin Antonescu il felicita pe primarul de Constanta, care indesa bani in sutienele dansatoarelor, pentru organizarea mitingului politic de la Constanta. Mai mult, isi permitea sa si minta de la pupitrul Administratiei Prezidentiale, felicitand 30.000 de participanti. As vrea sa-l atentionez ca de la acel pupitru nu s-au spus niciodata minciuni".

Crin Antonescu, 16 iulie, Palatul Cotroceni: (sursa video: inregistrare B1TV)

"De la acest pupitru, nu am facut, si nici din alta parte, nicio referire la primarul Constantei si daca Traian Basescu produce dovada unei asemenea declaratii eu ma retrag imediat din viata politica, nu mai astept rezultatul referendumului. Daca nu, stim inca o data cine e mincinos(...)."

Rezumand, Traian Basescu l-a criticat pe Crin Antonescu pentru ca a salutat de la tribuna prezidentiala un personaj politic precum Radu Mazare, organizatorul mitingului de la Constanta, si l-a acuzat ca a mintit spunand ca acolo a fost un numar triplu de participanti. Crin Antonescu a replicat spunand ca nu a pomenit numele lui Radu Mazare, dar fara sa spuna nimic despre faptul ca a umflat artificial numarul de participanti la miting.

Ziare.com va invita la dezbatere. A mintit Crin Antonescu salutand 30.000 de protestatari imaginari? A mintit Traian Basescu spunand ca Antonescu l-a felicitat pe Mazare, cand edilul nu a fost deloc mentionat de presedintele interimar, chiar daca facea parte dintre participantii la miting salutati?

Citeste si:
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10...
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României, a fost extrem de critic în anul 2014 față de lucrarea de doctorat plagiată a lui Victor Ponta, comparativ cu reacția pe care a avut-o în cazul...