Cine sunt sforarii din spatele prezidentiabililor

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 08:58
4077 citiri
Cine sunt sforarii din spatele prezidentiabililor

Patru grei ai politicii vor conduce campaniile electorale ale candidatilor cu sanse reale in cursa pentru Cotroceni.

Astfel Vasile Blaga va fi strategul lui Traian Basescu, Viorel Hrebenciuc este omul de baza al lui Mircea Geoana, primarul Romeo Stavarache il sfatuieste pe Crin Antonescu, iar fostul senator PSD Octav Cozmanca pare-se ca se pregateste sa il ghideze pe Sorin Oprescu spre Cotroceni, potrivit Gardianul.

PSD merge pe mana sforarului sau de baza. Viorel Hrebenciuc, coordonatorul campaniei lui Mircea Geoana, a fost cel care a condus si campaniile fostului presedinte Ion Iliescu in 1992 si 2000. "N-am pierdut niciodata alegerile!", e fraza preferata a lui Hrebe.

In tabara portocalie, "buldogul" Blaga va mana in lupta echipa de campanie a presedintelui Basescu. Nici secretarul general al PD-L nu e la prima sa campanie. Desi a pierdut Capitala anul trecut la locale cand a fost el insusi candidat, Vasile Blaga stie sa coordoneze o campanie. El l-a purtat spre victorie pe Traian Basescu de doua ori in 2004 si la primarie si la presedintie.

Liberalii merg pe mana primarului Bacaului, Romeo Stavarache, un apropiat al fostului premier Calin Popescu Tariceanu. Acesta a castigat doua campanii la Bacau in 2004 si 2008, cand i-a invins categoric pe social-democratii lui Viorel Hrebenciuc.

Cat despre Sorin Oprescu, daca va intra in lupta, el se pare ca se va baza pentru ajutor pe Octav Cozmanca. "Nu m-am implicat pana acum in campania lui Sorin Oprescu. O sa vad la timpul potrivit. Deocamdata, toate aceste informatii sunt doar fumigene. Nu am primit o oferta in sensul adevarat al cuvantului. Intr-o zi, doua, o sa va comunic", a precizat Cozmanca, pentru Gardianul.

Cozmanca a fost presedinte executiv al PSD, secretar general si unul dintre principalii directori de campanie ai formatiunii conduse de Ion Iliescu si de Adrian Nastase pana in 2004.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Octav Cozmanca Oprescu, #Stavarache Crin Antonescu, #Blaga campanie PDL, #Hrebenciuc campanie Geoana , #Crin Antonescu