Consultari Cotroceni: Ce i-a soptit Traian Basescu lui Crin Antonescu

Marti, 21 Iunie 2011, ora 21:04
7776 citiri
Consultari Cotroceni: Ce i-a soptit Traian Basescu lui Crin Antonescu
Foto: Administratia Prezidentiala

Consultarile de la Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si liderii USL au fost tensionate si dominate, in mare parte a timpului, de replici acide. Spre finalul intalnirii, seful statului l-a intrebat, pe un ton scazut si soptit, pe presedintele Crin Antonescu cat mai are de gand sa stea in Opozitie.

La plecare, jurnalistii l-au intrebat pe copresedintele USL, Crin Antonescu, ce mesaj i-a transmis Traian Basescu, acesta negand ca ar fi fost vorba de o discutie amicala.

"Sa nu exageram. Nu este amicala (discutie n.red.). Presedintele si-a exprimat - mi s-a parut chiar destul de alarmat - ingrijorarea cu faptul ca nu cumva, n-am inteles foarte bine, pentru ca, asa cum ati constatat si dumneavoastra, nu vorbea foarte tare, avea vocea mai stinsa, dar cu faptul ca PNL-ul sau toata Opozitia actuala, USL-ul ar ramane in Opozitie multa vreme. Nu stiu, o chestiune din asta", a declarat liderul PNL, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Crin Antonescu i-a transmis sefului statului sa se concentreze pe grijile tarii, nu pe cat va sta el in Opozitie.

"Sigur, i-am spus ca, dupa parerea mea, domnia sa are griji mult mai mari, si nu ma refer la grijile privitoare la PDL, ci ma refer la grijile tarii si eu cred ca astazi, asa cum si domnul presedinte Ponta a reluat aici, in fata dumneavoastra, noi am facut pasul catre dialogul necesar intr-un moment de asemenea criza", a mai completat Antonescu.

Consultari la Cotroceni: PDL il sustine pe Basescu, UDMR a plecat fara sa faca declaratii

Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu liderii tuturor formatiunilor politice parlamentare pe teme precum revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa a teritoriului Romaniei.

Consultari Cotroceni: USL propune guvern de tehnocrati si anticipate in toamna

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au refuzat invitatia la compromis lansata de Traian Basescu la consultarile de la Palatul Cotroceni pentru un compromis pe reorganizarea teritoriala si schimbarea Constitutiei si au cerut in schimb crearea unui comitet anticriza care sa conduca politica economica, formarea unui guvern de tehnocrati si organizarea de alegeri anticipate in toamna.

Presedintele Traian Basescu, care a fost relaxat la discutiile cu cei doi lideri USL, a declarat ca organizarea de alegeri anticipate in toamna ar inseamna instabilitate si criza politica si i-a spus lui Crin Antonescu "ne-am obisnuit cu suficienta dumneavoastra".

Mai apoi, presedintele si cei doi lideri USL au lansat o serie de ironii, iar Traian Basescu i-a atras atentia lui Ponta ca si el poate sa vorbeasca despre Mintia si Rovinari, scandaluri in care liderul PSD ar fi implicat, conform unei parti a presei.

#Traian Basescu Crin Antonescu, #Basescu Antonescu consultari Cotroceni , #Crin Antonescu