Iohannis: Premierul liberal, garantia unui guvern relativ autonom

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 14:39
2464 citiri
Iohannis: Premierul liberal, garantia unui guvern relativ autonom
foto: Antena 3

Primarul Sibiului Klaus Iohannis a declarat, joi, ca investirea unui prim ministru liberal ar reprezenta "o garantie a unui Guvern relativ autonom", referindu-se astfel la conditia pusa de presedintele PNL Crin Antonescu, care a conditionat intrarea liberalilor la guvernare de obtinerea functiei de premier.

"Mi se pare un lucru bine jucat politic. E bine sa vedem aceasta declaratie in contextul celorlalte declaratii ale presedintelui PNL, care a spus ca nu vrea sa faca parte dintr-un guvern marioneta, ori existenta unui premier liberal ar fi o grantie a unui Guvern relativ autonom", a declarat Klaus Johanis, intrebat de jurnalisti ce parere are despre conditia pusa de Crin Antonescu, care vrea un premier PNL, in schimbul intrarii la guvernare, arata Antena 3.

Iohannis considera ca, "la modul pur teoretic", ar mai avea sanse sa devina premier, asa cum au propus inainte de alegeri partidele din Opozitie, insa acest lucru nu va fi posibil daca Traian Basescu este validat in functia de presedinte.

Primarul Sibiului a mai declarat ca un nou guvern ar putea functiona inainte de sfarsitul anului, "daca acest lucru se doreste", apreciind drept "foarte grav" faptul ca "de atatea luni Romania sta cu un Guvern demis".

#Johannis premier PNL guvern, #Klaus Johannis sustine premier PNL , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Bine, d-le Chyolhanis, vom tine cont de propunerea dv. ;-).. . Sa traim BINEEEEE!!!!