Lectia de istorie a natarailor (Opinii)

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 12:25
6225 citiri
Lectia de istorie a natarailor (Opinii)

Televizoarele au luat foc, dar nu asta e stirea. Ne-am obisnuit ca Traian Basescu sa umble cu buzunarele pline de chibrituri. Si o face exact in momentele cand floarea politicii dezbate probleme globale - apropo, vi l-ati imaginat vreodata pe Ion Iliescu monarhist, dupa ce l-a fugarit pe Mihai de Romania prin porumb, ca sa nu-i confiste revolutia si sa nu pateasca exact ca tinerii iesiti in strada impotriva comunismului si nevoiti sa asiste la instaurarea socialismului cu fata umana?

Din pacate, stirea nu s-a produs. Adica enuntul rezultat la capatul unei dezbateri unde istoricii sa transeze intervalul 1944-1947. Fireste ca n-or sa ajunga niciodata la un consens, dar macar puteam socoti ca tabara care-l condamna pe rege pentru abdicare e mai numeroasa sau mai subtire decat cei ce apreciaza ca e un erou in viata.

Dar asa, fiecare fiind dator sa-si ajute cunostintele de la posturile de televiziune, unde au fost chemati deoarece le erau cunoscute opiniile, n-am rezolvat nimic. Doar inca o isterie fara noima.

Cum specialistii nu s-au pus de acord ce inseamna fostul monarh pentru istoria Romaniei - argumente ca a stat in dreapta reginei Angliei nu tin, deoarece Majestatea Sa l-a plimbat si pe Ceausescu cu galop force one, si nici laudele aduse de printul Charles, care nu prin moralitate exceleaza - au facut-o politicienii.

Calare pe cai naravasi, ca sa para mai inalti, liderii Opozitiei s-au napustit la colegii de la Putere, pusi in situatia de a-si exprima, voalat, rezervele fata de aprecierile presedintelui sau maxima opinie ca fiecare raspunde pentru propriile actiuni si declaratii.

Si daca istoricii nu au gasit consensul, l-au adus in fata natiunii Crin Antonescu si Victor Ponta. Ei nu au ratat ocazia de a-si marturisi cunoasterea, adica faptul ca Traian Basescu ar fi dement, nebun de legat, beat-mort si atins de paranoia. Teribile argumente, ce sa spun!

Nu ca nu m-as fi asteptat. In tara lui cine striga mai tare si scuipa seminte de dovleac mai departe, cuplul uslas este format din campioni. Impreuna se chinuie sa cantareasca macar cat Traian Basescu, daca nu mai mult decat atat, desi presedintele, oricat de controversate ar fi optiunile sale comportamentale, n-a folosit niciodata asemenea cuvinte la adresa adversarilor politici.

Sunt dezamagit. Inca o data. Pe mainile cui va ajunge Romania, daca cei care se pregatesc sa scoata dracii din zidurile palatelor Victoria si Cotroceni vin cu propria garnitura de fiinte cu cornite?

Acum, nici un Crin Antonescu infasurat in straie popesti, insotit de baiatul de altar Ponta, nu m-ar fi convins. Oare de ce se chinuie sa ma convinga de faptul ca daca liderii romanilor sunt asi ai retoricii de cotonogeala, inseamna ca acestea sunt asteptarile mele?

M-am saturat de Traian Basescu, sunt cumplit de obosit, dar privind la alergatorii USL, ma apuca disperarea. Oare chiar nu exista, in tara asta, oameni care pot cere puterea in numele poporului fara sa umble la ei cu sublerul, ca sa arate in orice moment ca au pumnul mai gros si limba mei inveninata?

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...