Ludovic Orban: Basescu este votat de alcoolici, tigani si probabil de prostituate

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 19:44
7201 citiri
Ludovic Orban: Basescu este votat de alcoolici, tigani si probabil de prostituate

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca actualul presedinte este votat de alcoolici, tigani si probabil de prostituate.

"Eu as rezuma asa cine voteaza cu Basescu: alcoolici, tiganii (...) prostituatele, probabil, desi ma indoiesc ca prostituatele vor vota cu Basescu, avand in vedere cum arata (seful statului, n.r.)", a declarat Orban, citat de Realitatea TV.

Pe de alta parte, candidatul liberal si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Zalau ca se distanteaza de declaratiile colegului sau si ca respecta voturile tuturor cetatenilor, inclusiv ale tiganilor, prostituatelor si drogatilor.

"Tiganii, prostituatele, drogatii, fara a-i asocia, sunt cetateni cu toate drepturile, atata vreme cat nu sunt condamnati in aceasta tara, sunt oameni pe care-i respect, al caror drept de vot il respect si care, in cazul prostituatelor si drogatilor, sunt niste victime, niste oameni in suferinta care trebuie ajutati", a afirmat Antonescu, precizand ca, fata de aceste categorii sociale, raportarea trebuie sa fie una "crestina si civilizata democratic", iar nu una "ostila sau dispretuitoare".

"Daca Ludovic Orban a facut o asemenea declaratie, ma distantez de ea, nu o impartasesc. Cred ca e o greseala. Ludovic Orban este un om care din 1990, de cand il cunosc, a actionat in spiritul valorilor liberale, care inseamna tocmai toleranta, drept la diversitate si respectarea principiilor pe care tocmai le-am enuntat. Sunt convins ca si domnul Orban, daca a facut o asemenea afirmatie, a facut-o luat de valul tensiunii si entuziasmelor electorale. Este regretabil si sunt convins ca, daca a facut-o, domnul Orban este primul care o regreta", a declarat Antonescu.

Prezidentiabilul PNL a tinut sa mai puncteze ca nu are nicio indoiala ca Traian Basescu, la fel ca si restul candidatilor, are un electorat alcatuit din oameni diversi.

"Consider absolut periculos sa deosebesc intre electorate, ca al unuia e mai bun, al altuia e mai rau. Sunt convins ca pe Traian Basescu il voteaza foarte multi oameni de buna calitate, de buna credinta, sunt oameni al caror vot il respect in egala masura cu al oamenilor care ma voteaza pe mine", a mai afirmat Antonescu, adaugand ca democratia inseamna reprezentare si ca nu uita ca in spatele lui Traian Basescu sau al lui Mircea Geoana "stau voturile romanilor".

El a mai precizat ca fiecare om politic este sustinut de voturi "la fel de valabile, la fel de respectabile".

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
Comentarii