Miron Mitrea: Crin Antonescu a fost vedeta zilei

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 13:59
2936 citiri
Miron Mitrea: Crin Antonescu a fost vedeta zilei
Foto: Gandul

Senatorul PSD Miron Mitrea sustine ca, pentru moment, candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, are mai multe plusuri decat Mircea Geoana, pentru ca el a fost cel care a avut de la inceput strategia pregatita si este vedetea acestor zile.

"Se pare ca cei de la PNL si-au pregatit putin mai bine strategia avand deja varianta de prim-ministru in buzunar. Sigur, PSD-ul putea sa vina cu o varianta, aveam variante de independenti pe care ii cunosteam foarte bine si ar fi fost potriviti pentru o astfel de perioada de criza.

Eu sunt convins ca e un plus (pentru Mircea Geoana, n.red.) si asta o spun cu gura plina. Daca ne uitam cred ca doua plusuri are acum, pentru cateva zile, Crin Antonescu, omul care a condus aceasta actiune politica. Este vedeta zilei de ieri si poate si a zilei de astazi, in sens pozitiv, dar sunt convins ca PSD-ul, avand o structura mult mai puternica in teritoriu, va recupera acest moment", a spus Miron Mitrea, la Realitatea Fm.

Urmeaza un ping pong intre Basescu si Opozitie

Cat despre cat de deschis va fi presedintele Traian Basescu fata de propunerea Klaus Iohannis, Mitrea spune ca este putin probabil ca acesta sa fie acceptat.

"Cred ca toata lumea se asteapta ca Traian Basescu sa nu accepte cu usurinta infrangerea de ieri (marti, n.red.) si sa vina cu o alta solutie pe care astazi nu putem sa ne-o imaginam. Nu cred ca o propunere a presedintelui va trece prin Parlament, cred ca si dansul este constient de acest lucru, in acelasi timp sunt convins ca nu va accepta sa i se impuna o solutie din exterior, din alta parte decat din partidul domniei sale sau din zona de societate civila si sunt convins ca Parlamentul o va respinge.

Intram practic in perioada urmatoare, dupa mine intr-o criza si mai profunda in care va fi un ping pong intre noi si Traian Basescu, cand spun noi ma refer la partidele din Opozitie, care nu stiu daca va face bine sau rau Romaniei, adica stiu dar asta e situatia...", a mai spus Mitrea.

Social-democratul considera ca acest ping pong nu este in avantajul lui Traian Basescu sau cel putin el nu intelege cum.

"Eu cred ca nu este in interesul lui Traian Basescu faptul ca s-a creat o criza politica atat de profunda in momentul in care el este presedinte si candideaza pentru un al doilea mandat.

Deci nu cred ca este in interesul lui sau, ma rog, nu inteleg eu daca dansul crede asa. Deci nu cred ca este in favoarea lui, dar nici nu cred ca va accepta sa-i dicteze cineva in acest moment", a mai spus Mitrea.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Miron Mitrea, #Crin Antonescu vedeta, #premier nou Guvern, #Guvernul Boc a cazut , #Crin Antonescu