Patriciu: Basescu isi face un deserviciu daca nu sta deoparte un mandat

Duminica, 30 August 2009, ora 22:24
3381 citiri
Patriciu: Basescu isi face un deserviciu daca nu sta deoparte un mandat

Omul de afaceri Dinu Patriciu este de parere ca Traian Basescu isi va face un deserviciu daca va candida din nou in aceasta toamna, iar daca ar sta deoparte un mandat, probabil ca ar avea sansa de a ramane in politica. In cazul in care va candida, presedintele va sfarsi rau.

"Va sfarsi rau nu numai in afara politicii, dar va fi hulit de toata societatea romaneasca, in foarte multe lucruri pe drept, pentru ca este creatorul haosului din tara asta.

O va sfarsi rau, fie acum, fie peste 5 ani. Oamenii s-au saturat de scandal, de mahalagisme, de toata atmosfera asta incarcata de false tensiuni", a declarat Patriciu intr-un interviu acordat jurnalistei Corina Dragotescu pentru Impact News.

Liberalul crede ca un nou mandat al lui Traian Basescu ar fi la fel, pentru ca fiecare dintre noi ne reprezentam pe noi insine in spatiul public si nu avem cum sa ne schimbam.

Clasa politica este autista

"Este vorba de o schimbare mult mai profunda, de modul de selectare a clasei politice, de schimbarea relatiei dintre societatea civila si mediul politic, de crearea unei normalitati a comunicarii. Societatile cele mai avansate in lume sunt cele unde exista o perfecta simbioza intre mediul de afaceri, universitar si politic. La noi, aceasta comunicare nu exista. Clasa politica este autista. Judeca numai in functie de castigurile de imagine. Judeca numai in voturi, nu judeca in efecte", a mai declarat afaceristul.

Dinu Patriciu mai sustine ca istoria e facuta de oameni si nu putem spune ca institutiile statului au fost atacate.

"Faptul ca oamenii provin dintr-o institutie, de altfel foarte respectata, a statului, nu are nicio importanta. Oamenii sunt putrezi, nu organismul. Sau, alta exprimare: Armata a facut statul modern roman ... Clasa politica romaneasca, oamenii sunt ramasi in urma. Sunt autisti, au pierdut legatura cu romanii.

Oamenii din tara asta au cu totul alt nivel intelectual decat politicienii care se lupta pentru ciolan. In ceea ce priveste politica, parca ne-am intors in timp, iar pe de alta parte, tara asta se conecteaza la evolutia lumii globale", mai sustine afaceristul.

Romanii accepta schimbarea daca nu presupune sacrificii

Patriciu mai crede ca romanii sunt asa de satui, incat ar accepta o astfel de schimbare, mai ales ca ea nu presupune sacrificii.

"Mereu asociem reforma cu sacrificiile. E o mare greseala. O reforma in ziua de azi nu presupune neaparat sacrificii, ci acceptarea constienta a unor schimbari. De exemplu, se spune ca sa treci de la 1 la 13, la 1 la 70 birocrati raportati la numarul de locuitori, ar ramane niste oameni fara slujbe. Nu-i adevarat. Odata cu libertatea economica deplina, se creeaza job-uri in sectorul privat. Mi se va spune ca exista oameni de 40-50 de ani care cu greu s-ar putea adapta unei alte situatii. Iarasi nu este adevarat, pentru ca totul este cum ii inarmezi sa faca fata unei situatii.

Nu te costa absolut nimic ca din cresterea economica pe care o declansezi datorita acestei restructurari sa le garantezi acestor oameni cativa ani de salariu, care sa le permita sa se integreze in economia privata", a mai spus afaceristul.

Oprescu, sfatuit sa candideze dupa ce va construi autostrada suspendata

Dinu Patriciu a vorbit si despre candidatura lui Sorin Oprescu la alegerile prezidentiale si l-a sfatuit pe edil sa faca asta in momentul in care va termina de construit autostrada suspendata.

"Da, o sa spuneti ca vorbesc pro-domo: Crin Antonescu este candidatul care cred ca va aduce schimbarea. Spun pentru ca stiu ca el are o filozofie politica ce-i permite sa faca astfel de reforma. Faptul ca oamenii inteleg sau nu, e o chestiune de imagine. Poate ca marketingul politic al liberalilor, astazi, nu este cel mai bun cu putinta. Poate ca Sorin Oprescu are o sansa, daca joaca rolul independentului. Daca m-ar intreba pe mine, i-as spune sa faca mai intai autostrada suspendata si dupa aceea sa candideze la Presedintie", a mai spus liberalul.

Pe de alta parte, Dinu Patriciu spune ca nu il intereseaza sa candideze la presedintie.

"Nu as fi in stare sa stau intr-o colivie. N-am calitati de reprezentare", a mai spus Patriciu.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
Sursa: Ziare.com