PD-L nu vrea premier liberal

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 18:13
3413 citiri
PD-L nu vrea premier liberal
Foto: Arhiva

PD-L isi doreste un parteneriat cu PNL dar nu ar accepta un premier liberal, a declarat joi, la Realitatea FM, Constantin Igas, liderul senatorilor PD-L.

"Daca si-ar fi dorit cu adevarat sa fie premierul Romaniei ar fi trebuit sa vina alaturi de Traian Basescu dupa primul tur. Pozitionandu-se alaturi de Mircea Geoana, s-a indepartat de posibilitatea si probabilitatea de a fi premier in acest moment", spune Igas.

Liberalii ar putea intra la guvernare, daca presedintele Traian Basescu numeste un premier al PNL. Declaratia a fost facuta marti, de Crin Antonescu, liderul partidului, la Radio Guerrilla si a fost reluata si miercuri.

"Singura formula in care cu cineva ca Traian Basescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situatia in care PNL detine pozitia de premier. Asta ca sa putem discuta. Nu spun ca e suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea cu PD-L asa cum s-a dovedit si in cazul nostru si in cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia", a spus Crin Antonescu.

#premier liberal Traian Basescu, #rezultat alegeri prezidentiale 2009, #premier PNL Crin Antonescu , #Crin Antonescu