Ponta: Nu avem atatea cadavre in dulap cate are Basescu

Luni, 15 Martie 2010, ora 22:20
3638 citiri
Ponta: Nu avem atatea cadavre in dulap cate are Basescu
Foto: Antena 3

Victor Ponta a tinut sa raspunda declaratiilor presedintelui Traian Basescu, potrivit carora presedintele PSD, dar si Crin Antonescu, presedintele PNL, ar fi plecat de la discutiile de la Cotroceni, de luni, din cauza faptului ca sunt noi in functie si trebuie sa-si afirme afinitatile.

"Dansul e presedintele de sase ani. Cred ca are o invidie ca, spre deosebire de dansul, nu avem atatea cadavre in dulap", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

El a adaugat ca, in loc de a discuta pe tema modificarii Constitutiei, presedintele Romaniei ar fi trebuit sa convoace partidele la discutii referitoare la probleme economice.

"Ar trebui sa se consulte pe alte teme: ce facem cu somajul, ce facem cu legea pensiilor. Aducandu-i pe usa din spate pe unii oameni, care au tradat, dar care sustin ceea ce spune presedintele, era o bataie de joc, iar noi eram obligati sa stam la masa cu niste oameni cu care nu mai avem nimic in comun, de cand au plecat. Presedintele trebuie sa adune partidele si sa discute masurile anticriza si, daca puteam sa schimbam si Constitutia, cu atat mai bine", a explicat Ponta.

"Mi se pare ca ne batem joc de o intalnire serioasa. Cred ca presedintele a inteles, motiv pentru care ne-a chemat maine seara din nou", a adaugat Ponta, confirmandu-si prezenta la aceasta intalnire de marti. Totusi, el a specificat faptul ca "de cate ori va avea niste prieteni care vor intra in sala, de atatea ori noi vom iesi din sala".

Presedintele PSD sustine ca, daca se schimba Constitutia, trebuie facut un sistem mai performant, dar care sa intre in vigoare dupa 2014, cand Traian Basescu isi va fi terminat mandatele la presedentia Romaniei.

"Descentralizarea pe criterii etnice este gresita"

Referitor la propunerile privind autonomia Tinutului Secuiesc si introducerea limbii maghiare ca limba oficiala, Ponta a declarat ca descentralizarea pe criterii etnice este gresita.

"Accesarea fondurilor europene se va face, din ce in ce mai mult, pe regiuni. UDMR a depus un proiect pentru impartirea regiunilor pe baze etnice, la care ne vom opune. Descentralizarea trebuie facuta pe criterii economice si sociale, pentru a accesa fondurile europene mult mai usor", a declarat Ponta.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Victor Ponta consultari Cotroceni, #Victor Ponta autonomie maghiari, #Tinut Secuiesc PSD , #Crin Antonescu