Tariceanu profita de rezultatul PNL si il ataca pe Antonescu

Luni, 08 Iunie 2009, ora 23:22
3400 citiri
Tariceanu profita de rezultatul PNL si il ataca pe Antonescu
Foto: www.agenda.ro

Dupa ce liberalii nu au obtinut la alegerile europarlamentare procentul pe care si-l doreau, fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, il invinuieste, voalat, pe actualul sef de partid Crin Antonescu.

Tariceanu arata ca strategia pe care PNL trebuie s-o adopte ar fi indicat sa fie alta decat cea a partidelor aflate la guvernare, care se injura si se ironizeaza.

"PNL este partidul unui proiect, nu partidul impotriva unui politician, fie el si Traian Basescu. (...) PNL nu este insa un partid-cazemata, in care membrilor li se arata fotografia dusmanului, si apoi actioneaza ca niste pitbulli. (...) Romanii rareori ne voteaza pentru a penaliza un partid.

Sa nu cadem in capcana de a deveni partidul anti-prezidential. (...) PNL a inceput sa creasca electoral, doar dupa ce am renuntat sa mai raspund la atacurile politice ale lui Traian Basescu. Romanii au identificat atunci PNL ca fiind partidul care stie sa guverneze, fiind deasupra certurilor politice.

Nu vom castiga nimic, daca ne coboram din nou in mocirla politicii. Sa ii lasam pe Geoana si Basescu sa isi injure reciproc rudele, sau sa schimbe ironii de prost-gust. PNL trebuie sa se opuna acestui mod de a face politica", scrie Tariceanu pe blog, dandu-se drept exemplu.

Nu vom castiga daca nu actionam impreuna

Tariceanu ii cheama pe membrii partidului la lupta pentru a obtine un scor mai bun la urmatoarele batalii politice, pentru ca doar impreuna pot reusi.

"Alegerile pentru Parlamentul European s-au incheiat. Scorurile (cele oferite de BEC dupa numararea a 95% din voturi) le stim. PNL a scazut cu mai mult de 4 procente de la ultimele alegeri parlamentare. Si mai dureros este faptul ca sute de mii de romani, care au votat PNL in noiembrie, au stat acum acasa", scrie Tariceanu precizand, insa, ca nu ataca actuala conducere, ci doar arata ce trebuie facut pentru ca acest lucru sa nu se mai repete.

"Nu scriu acest post pentru a critica actuala conducere a partidului. Nici pentru a face o analiza a campaniei PNL. Sunt sigur ca actuala conducere a PNL va analiza aceste cifre si va trage cele mai bune concluzii. Va analiza ce s-a facut bine in campanie. Si unde s-a gresit. Rolul meu este sa vorbesc despre viitor. Despre ceea ce poate si trebuie sa faca PNL pentru a conduce din nou Romania", explica fostul premier.

Ca un adevarat strateg, Tariceanu a schitat si un plan de actiune in sase puncte principale: PNL este singurul partid autentic de centru-dreapta, PNL este partidul competentei economice, PNL este partidul clasei de mijloc, PNL este partidul unui proiect, nu partidul impotriva unui politician, fie el si Traian Basescu, romanii au nevoie de un proiect anti-criza, nu de promisiuni si, ultimul, dar nu cel din urma, forta PNL este data de forta sutelor de mii de liberali din toata tara.

Fostul lider PNL ii cheama, asadar, la lupta pe liberali pentru ca, doar actionand impreuna, partidul va reusi sa castige.

"Scrisoare deschisa de astazi este o chemare la lupta. Un mesaj catre sutele de mii de liberali: stiu ca vreti sa va implicati. Voi vorbiti despre valorile si principiile in care toti credem. Voi va bateti pentru ca familiile voastre si comunitatile voastre sa traiasca mai bine. Voi sunteti forta PNL. O forta care insa nu actioneaza unitar.

Nu vom castiga daca nu actionam impreuna. Trebuie sa actionam impreuna, cu totii sub umbrela PNL. De aceea, mergeti la organizatia PNL din localitatea voastra si vedeti cum puteti sa va implicati. In acest fel veti face parte dintr-un proiect care poate schimba Romania in bine. In singurul mod posibil. Prin noi insine. Incepand de la voi si apoi in toata Romania", isi incheie petitia Calin Popescu Tariceanu.

PNL a obtinut la alegerile pentru Parlamentul European 14,52%, situandu-se, astfel, pe locul trei. Primele doua pozitii au fost ocupate de Alianta PSD+PC, cu 31,07% si de PD-L, cu 29,71%.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Calin Popescu Tariceanu, #Crin Antonescu, #rezultate euroalegeri PNL, #alegeri europarlamentare 2009 , #Crin Antonescu