Basescu ataca "molusca" PNL si spune ca Iohannis a procedat corect pe Codul Fiscal (Video)

Luni, 17 August 2015, ora 07:41
3886 citiri
Basescu ataca "molusca" PNL si spune ca Iohannis a procedat corect pe Codul Fiscal (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis,a procedat corect cerand Parlamentului reexaminarea Codului Fiscal, intrucat reducerea de TVA trebuie sa fie ponderata, el acuzand inconsecventa liberalilor pe acest subiect si precizand ca PNL e un partid molusca.

Traian Basescu s-a referit, duminica, in discursul tinut la Conferinta Regionala Centru a PMP de la Alba Iulia, la Codul Fiscal drept "ultima aventura a marelui PNL".

"Aici oamenii astia sunt de un ridicol total, mi-aduc aminte cand ii sareau in cap lui Victor Ponta ca nu-i bine reducere de la 24 la 20 la TVA, ci trebuie de la 24 la 19, sa faca dreptate. Pan' la urma, Ponta a coborat la mintea lor si le-a dat 19 la TVA in Codul Fiscal. Au votat in unanimitate Codul Fiscal, iar acum liberalii s-au rasucit, cu ce argumente oare si care-i seriozitatea?", a spus el.

Fostul presedinte a amintit de o intamplare "nu placuta" pe care a trait-o, si anume marirea salariilor profesorilor cu 50 la suta.

"Poate in sala sunt dascali si ii rog si acum sa ma scuze pentru promulgarea fara sa obiectez a legii, dar atunci PD, in care eram si al carui lider eram, a votat alaturi de PSD cresterea cu 50% a salariilor profesorilor. Am fost tentat sa intorc legea inapoi la Parlament. Atunci s-a cerut toata conducerea PD la mine, sa nu fac asta, pentru ca ei au dat un vot angajament. Stiam ca voi plati singur factura acelui vot din Parlament, dar un vot unanim in Parlament este greu de respins de un presedinte", a afirmat el.

Traian Basescu a adaugat ca a constatat acum ca "PNL, comparativ cu PD, este mult mai flexibil si mai fara coloana vertebrala".

"PNL este un partid molusca, care isi agita coloana vertebrala in functie de curentul, vantul care bate de la Cotroceni sau de oriunde.

In locul lor, mi-as fi mentinut punctul de vedere, pentru ca au si cerut sa se reduca la 19% si ramanea sa-si asume pe urma, la buget, prostia pe care au votat-o. Mai aveau sansa sa-si corecteze prostia la bugetul de stat pentru anul 2016", a adaugat el.

Totusi, dincolo de observatiile politice, Traian Basescu a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis a procedat corect in aceasta privinta.

"Nu pot sa nu fiu corect - mi se pare reducerea de TVA prea abrupta si ca o reducere ponderata, urmarind efectele, este solutia. Din acest punct de vedere, presedintele Iohannis a procedat corect, cei care n-au procedat corect au fost PNL-istii care puteau sa corecteze lucrurile odata cu bugetul de stat, pentru ca legea, Codul Fiscal, nu intra in vigoare acum si puteau sa introduca un amendament de amanare a reducerii cu 5 procente a TVA, il reduceau cu 2, cu 1, cu 3, odata cu legea bugetului de stat.

Deci cred ca presedintele Iohannis a procedat corect trimitand Codul inapoi, in primul rand a generat o dezbatere, in sfarsit este o dezbatere consistenta facuta de economisti cu abordari diferite, dar eu va garantez un lucru, fara sa fiu economist - orice crestere exagerata bazata pe consum duce la colaps.

Romania nu poate sustine acum o crestere economica mai mare de 3,5-4 procente, o crestere de 7-8 procente cum atinsesem in 2008 nu este decat vestitorul colapsului care urmeaza", a conchis el.

Joi, 20 august, la initiativa PNL, reprezentantii partidelor parlamentare ar urma sa discute despre reexaminarea Codului Fiscal.

In perioada 24-26 august, Parlamentul se va reuni intr-o sesiune extraordinara pentru a discuta cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: MEDIAFAX