Basescu: Daca Ponta ma felicita pe cresterea economica, il felicit si eu. Toate-s ramase de la Boc

Joi, 20 Februarie 2014, ora 08:06
4761 citiri
Basescu: Daca Ponta ma felicita pe cresterea economica, il felicit si eu. Toate-s ramase de la Boc

Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri seara, despre cresterea economica din 2013, acciza la carburanti, dar si despre situatia de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Seful statului a precizat, intr-o emisiune la televiziunea publica, faptul ca este dispus sa il felicite pe premierul Victor Ponta pentru cresterea economica de anul trecut, insa numai daca si prim-ministrul ii recunoaste meritele, adaugand ca toate proiectele sunt ramase de la fostul sef de Guvern, Emil Boc.

"Daca Ponta ma felicita pe cresterea economica de 3,5%, il felicit si eu. Investitiile facute atunci in 2008, 2009, 2010 au inceput sa produca la capacitate maxima. A doua este pe productia agricola. A treia este ce nu s-a platit si s-a facturat pe acest coridor IV si ele s-au facturat in septembrie, octombrie, decembrie. Nu-l felicit, ca nu a facut niciun contract, toate-s ramase de la Boc", a detaliat presedintele.

Atac la clientelismul de la ASF

Traian Basescu a vorbit si despre situatia de la ASF, dupa ce a cerut anterior, intr-o interventie de la Palatul Cotroceni, demiterea conducerii institutiei, acuzandu-i pe membrii acesteia de incompetenta.

Seful statului spunea atunci ca salariile lor sunt cele mai mari din lume in comparatie cu cele ale omologilor lor din alte institutii similare.

Basescu vrea revocarea conducerii ASF: Arborele genealogic al USL. Cele mai mari salarii din lume

"Am atacat clientelismul de la ASF in primul rand. Cand esti Zgonea si doamna Zgonea lucreaza acolo, nu e in regula, cand esti Rusanu, atunci pe criteriul politic acolo nu e in regula, cand esti Ursache, la fel. Eu nu stiu in conducerea ASF vreunul care sa fi lucrat in piata de capital in afara de smecheria cu Carabulea. Nu se poate tolera o astfel de constructie", a mentionat Basescu.

Acciza la carburanti, inutila

Presedintele a criticat din nou acciza la carburnati, anuntata de Guvern pentru luna aprilie, sustinand ca taxa ar reprezenta un dezastru pentru firmele mici si pentru agricultori.

"Ganditi-va cat inseamna acciza la carburanti pentru firmele mici, care au 2 masini si 3 angajati. Ganditi-va cat inseamna pentru agricultori. Aceasta taxa de 42 de bani este inutila, sunt bani electorali", a subliniat seful statului.

Basescu, la intalnirea cu FMI: Acciza suplimentara la benzina si motorina nu e necesara, nu o sustin

"Mai tare ma ingrijoreaza taxa pe consum decat taxa pe munca, asa cum este ea acum. Ma intereseaza sa nu se puna taxe suplimentare pe combustibil, care e ca electricitatea: pe toti ne afecteaza. Daca ai deficit la asigurarile sociale, faci altceva: faci investitii. Noi nu vom putea scapa de acest deficit structural, pana nu vom mari numarul de angajati.

Intr-o perioada ca asta, in care am deficitul structural, batalia mea ca si guvern nu este ca, prin cresterea preturilor la energie, sa mai duc in insolventa sau in faliment firme de transport, firme de curierat, agricultori, tin preturile cat pot de jos. Asta micsoreaza numarul locurilor de munca. Eu va dau scris ca asta va avea un impact foarte mare pe insolventa", a continuat presedintele.

D.T.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...