Basescu, despre banci: Sa nu fim platitorii facturii unor economii care o duc mai prost

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 20:00
2147 citiri
Basescu, despre banci: Sa nu fim platitorii facturii unor economii care o duc mai prost
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a subliniat, joi seara, ca bancile din Romania sunt bine capitalizate, precizand ca nu vrea "sa ne trezim cu o politica in care, pentru a recupera alte pierderi, se retrag bani din Romania".

"N-as vrea sa se retraga bani din Romania, unde bancile austriece o duc bine si sunt bine capitalizate. Sa nu fim platitorii facturilor unor economii care o duc mai prost", a spus seful statului, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Presedintele sustine ca a fost "alertat" de anuntul facut de Banca Nationala a Austriei, care le-a recomandat bancilor sa limiteze finantarea pe piata est-europeana, inclusiv in Romania.

Traian Basescu a accentuat ca nu acuza nicio banca in mod direct, dar "capitalizarea bancilor trebuie facuta din banii statului in care sunt bancile-mama".

"Am considerat ca necesita o pozitie la cel mai inalt nivel. Eu nu acuz nicio banca. In mod direct, m-am referit strict la declaratia guvernatorului Bancii Austriei, in acelasi timp chiar declaratiile facute de reprezentantii Raiffeisen probeaza ca am avut dreptate sa fac anuntul", a explicat Traian Basescu.

Traian Basescu: Nu vreau ca Romania sa plateasca pentru lacomia sistemului bancar

"La consiliul UE urmator unul din obiectivele mele va fi sa cer colegilor mei sefi de stat si de guvern sa materializam acea concluzie a consiliului european de luna trecuta in care spuneam ca bancile mama vor mentine fluxurile de capital catre tarile din Europa de Est", a mentionat seful statului.

Presedintele Basescu a mai punctat ca nu doreste sa se afle in situatia in care "trebuie sa le aducem aminte prietenilor nostri europeni ca au conditionat accesul Romaniei in UE de privatizarea sistemului bancar".

Invitat la un seminar organizat de The Economist, presedintele Traian Basescu a avertizat, joi dimineata, ca Romania si celelalte state din sud-estul Europei, intrate mai tarziu in Uniunea Europeana, nu trebuie sa plateasca pentru lacomia sistemului bancar din vestul Europei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Basescu bani banci, #Basescu banci mama, #Basescu banci Romania , #criza