Basescu: E nevoie de masuri anti-criza specifice marilor companii

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 14:39
1680 citiri
Basescu: E nevoie de masuri anti-criza specifice marilor companii

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Galati, ca actualul Executiv va trebui sa ia masuri specifice pentru marile companii, dincolo de planul anti-criza ce va fi adoptat pentru toate sectoarele economiei.

"Si actualul Guvern trebuie sa inceapa sa pregateasca o strategie de diminuare a efectelor crizei economice, dar in mod deosebit Guvernul urmator trebuie sa se prezinte in Parlament cu un nou program economic, adaptat realitatilor din acest moment ale Romaniei. De aceea am considerat ca, dincolo de masurile generale care vor viza fiscalitate mai mare, mai mica, se va analiza daca asta e solutia", a spus presedintele la sfarsitul intalnirii pe care a avut-o cu conducerea si sindicatele de la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal din Galati.

Seful statului a subliniat ca masurile ce vor fi luate vor trebui sa aiba in vedere problemele specifice marilor unitati, de genul Dacia Pitesti, Oltchim sau ArcelorMittal, avandu-se in vedere stimularea productiei in acestea.

Referitor la discutiile avute la Galati, Traian Basescu a spus ca s-a ajuns la un consens, prin stabilirea unui parteneriat intre patronat si sindicate.

"Am stabilit ca pentru aceasta perioada de criza e esential un parteneriat, pentru ca masurile Guvernului nu vor fi luate pentru a limita pierderile patronatului, ci ele vizeaza mentinerea productiei la combinatul siderurgic Galati si mentinerea locurilor de munca".

Presedintele a precizat ca i s-au dat asigurari ca deocamdata nu se vor face disponibilizari.

"Cel putin deocamdata nu este politica patronatului sa disponibilizeze oameni, se va reanaliza situatia fortei de munca in martie anul viitor", a spus presedintele afirmand insa ca vor fi posibile "redislocari in interiorul combinatului".

Pe de alta parte, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti, Traian Basescu a spus ca suspendarea taxei auto s-ar putea sa dureze mai mult decat se anuntase.

"Nu spun ca masura este buna sau rea, ci este necesara", a spus seful statului precizand ca s-ar putea ca perioada de suspendare a taxei auto sa se prelungeasca la 6 luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Panică într-o comună din Galați. Abia eliberat din închisoare, un bărbat a dat foc casei unui vecin folosind o butelie
Panică într-o comună din Galați. Abia eliberat din închisoare, un bărbat a dat foc casei unui vecin folosind o butelie
Abia eliberat din penitenciar, un tânăr de 21 de ani, din judeţul Galaţi, și-a terorizat vecinii imediat cum a ajuns acasă. După mai multe scandaluri cu aceștia, pornite, zic oamenii,...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Arcelor Mittal, #Galati, #Combinat, #disponibilizari, #Traian Basescu , #criza
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Mai imprastiativa "mai fratilor" . Stati ciorchine pe ideia anti Baseacu de la Iliescu citire