Basescu explica reducerile de personal din 2012: Statul se sufoca din cauza aparatului de stat

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 19:38
8076 citiri
Basescu explica reducerile de personal din 2012: Statul se sufoca din cauza aparatului de stat
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca reducerile de personal din sistemul bugetar, care vizeaza 120.000 de salariati in 2012, sunt indreptate, in special, catre administratia locala, administratia centrala si Ministerul de Interne.

Seful statului a subliniat, intr-o interventie la B1 Tv, ca reducerea numarului de bugetari este necesara pentru ca "statul se sufoca din cauza aparatului de stat supradimensionat".

"Nu poti sa platesti continuu din taxele cetatenilor un aparat de stat supradimensionat. (...) Nu discutam de iesirea unui val de 120.000 de salariati, se va face o iesire naturala. Unde mai trebuie facute reduceri administrative este in zona MAI. Nu vizez doar Politia, ci si ISU, cu toate rudele lor care n-au fost niciodata la o descarceare, se vizeaza si Jandarmeria", a mai spus Traian Basescu.

Traian Basescu a amintit ca "fiecare inspectorat judetean are la politie logistica lui, la jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui. Sunt mai multe zone de reducere care includ administratia centrala si administratia locala".

Seful statului s-a mai aratat nemultumit de restructurarile din MAI, care s-au facut pe "interese de familie", atragand atentia ca va analiza serios acest lucru in sedinta CSAT din luna decembrie.

Totodata, presedintele a avertizat "ca nimeni nu ar trebui sa se gandeasca la angajari in sistemul de stat, acum in an electoral", mentionand insa ca majoritatea persoanelor care pleaca din sectorul bugetar intra la pensie ori se indreapta catre mediul privat.

"La fiecare sapte salariati care pleaca din sistemul de stat se poate angaja unul. Majoritatea celor care pleaca intra la pensie sau isi gasesc locuri de munca mai bine platite din sistemul privat. Prin acest principiu al neinlocuirii celor care pleaca din sistemul de stat practic se face o reducere in mod natural. Nu discutam de iesirea a 120.000 de salariati", a adaugat Traian Basescu.

Invitat la un seminar organizat de The Economist, seful statului a declarat, joi dimineata, ca numarul de angajati la stat va ajunge la 1,1 milioane la sfarsitul anului 2012, subliniind ca niciunul dintre politicienii romani nu a fost constient de nevoia de restructurare a statului pana la venirea crizei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu reduceri personal 120000, #Basescu MAI restructurare, #reducere personal bugetari 2012 , #criza