Romania isi mentine tinta de intrare in zona euro: 2015 - sustine Basescu

Joi, 24 Mai 2012, ora 07:07

   

Romania isi mentine tinta de intrare in zona euro: 2015 - sustine Basescu
Romania isi mentine tinta indeplinirii criteriilor pentru aderarea la zona euro in anul 2015 si are incredere in constructia europeana si in euro ca moneda a intregii Uniuni Europene, a declarat joi, la primele ore, presedintele Traian Basescu, dupa reuniunea informala a Consiliului European.

"Este adevarat ca zona euro are unele probleme in prezent, dar noi avem incredere foarte mare atat in constructia UE, cat si in euro ca moneda a Uniunii Europene. Trebuie sa stiti ca si acum Romania este o tara care se angajeaza, pe baza Tratatului, sa indeplineasca conditiile pentru adoptarea euro ca moneda nationala.

Noi vrem sa indeplinim criteriile pentru aderarea la zona euro si sa intram in aceasta zona de indata ce indeplinim criteriile. Atunci cand ajungem in 2015 vom vedea daca intram in acel an sau vom amana intrarea cu un an, dar in orice caz Romania va adera la zona euro", a mentionat seful statului roman.

El a raspuns intrebarii unui jurnalist chinez in legatura cu optiunile Chinei de a investi in SUA sau in Uniunea Europeana. "In orice caz, eu sunt un prieten al SUA, sunt membru al UE si va recomand Romania", ca destinatie a investitiilor chineze, a mai spus presedintele roman.

Discutiile din cadrul Consiliului European informal s-au concentrat pe cateva orientari principale: politici economice nationale solide (ce constituie baza mentinerii unei strategii de consolidare fiscala favorabile cresterii economice si pentru evitarea derapajelor macroeconomice); politici ale UE purtatoare de valoare adaugata (cu accent pe masurile prevazute in cadrul Actului privind piata unica).

S-a mai discutat despre masuri de imbunatatire a finantarii economiei (printre care mobilizarea Bancii Europene de Investitii pentru sustinerea mai buna a IMM-urilor si a infrastructurilor-cheie) si masuri de consolidare a crearii de locuri de munca (vizand atat politicile nationale, cat si cele ale UE).
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
docu
rank 2
n-ar fi rau
te apuca ameteala: astia iau bani imprumut in numele nostru (parlamentul nu-i intrebat - o chestie minora pentru chestii asa de mari) si asa in general se trezesc vorbind. ce ar fi sa ne si intrebe. uitati-va la Grecia: ar trebui in Romania un referendum.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor