Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Indemnul lui Basescu: scapa cine poate !

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 21:02
5006 citiri
Indemnul lui Basescu: scapa cine poate !
foto: Arhiva

Traian Basescu spune ca trece peste criza intr-un mod personal. Nu se uita la televizor, nu asculta la ce se tot spune prin presa. Toate sunt "inventii" ale jurnalistilor rau intentionati. Presedintele se descurca asemenea unui marinar adevarat.

Poti trece prin furtuna doar daca esti pe un vas destul de sigur, poate unul de lux, acolo unde se afla presedintele nostru. Trece prin orice zbucium, surd la vuietul ce-l inconjoara si orb la ce e in fata lui. Presedintele nu e comandantul acestui vas, asa cum crede, el e doar un pasager privilegiat. Unul care calatoreste la clasa de lux, nepasator la saracii de la nivelul inferior. Fiecare cu lumea lui.

Statul ideal pe care il viseaza Traian Basescu este acela in care nimeni nu beneficiaza de protectie sociala. Cei de jos pot foarte bine sa se inece, daca vine furtuna. Ultima sa declaratie e un indemn catre toti romanii ca scapa cine poate. Ne-a reamintit ca nu trebuie sa asteptam mila nimanui. Cu atat mai putin a statului care a ajuns doar la cheremul catorva "baieti destepti". Nu mai e loc de altcineva.

Nici angajatii ministerului de Finante si de la ministerul Muncii nu au asteptat mila nimanui. S-au descurcat. In aceasta vara, si-au acordat stimulente de zeci de mii de lei, pentru competenta cu care au servit tara. Totul sub obladuirea domnului Vladescu si sub atenta supraveghere a domnului Seitan.

Pesemne ca evaziunea fiscala chiar a fost starpita, de vreme ce acesti doi ex-ministri au fost atat de generosi cu angajatii din subordine. Pana la aplicarea legii de salarizare unica, incepand cu ianuarie 2011, fiecare e pe cont propriu. Multi isi zic ca nu ar fi rau sa dea cateva tunuri financiare si sa isi faca plinul pentru vremuri mai putin generoase.

E greu sa faci parte din oamenii simpli. Unora li s-u redus idemnizatiile de concediu. Nu toti stiu sa treaca peste criza asa cum stiu cei de prin ministere si cum stie foarte bine si domnul Basescu.

S-au facut smecherii tipic romanesti. In cazul profesorilor, de exemplu, indemnizatia de concediu era, pana acum, acordata la inceputul verii, in luna iulie. Acum, ca sa se poata retine procentul de 25% , banii au fost acordati lunar. Drept pentru care, dascalii din intreaga tara demareaza procese impotriva statului.

Poate ca la urmatoarea greva, intelectualii nu se vor mai aduna in Piata Victoriei ca sa faca un tambalau fara noima, care numai greva nu a fost. Poate ca nu se va mai dansa acel dans idiot, pinguinul.

Pentru romani, urmeaza o toamna mult mai agitata decat a fost vara. Acum se va simti cel mai acut criza. Preturile cresc odata cu scaderea salariilor. Daca nu ai posibilitatea sa te inconjori de un glob de sticla si sa traiesti pe picior mare, fara a vedea ce se intampla cu restul lumii, atunci chiar nu iti dai seama ca situatia e grava.

Sau poti sa fii unul dintre beneficiarii bunavointei statului si sa lucrezi in minster sau intr-o companie de stat, la adapost de furtuna in care altii stau descoperiti.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
#Traian Basescu, #criza, #remaniere, #pensii, #salarii, #preturi, #greva , #criza