Lucreaza Traian Basescu in subteranul fisurilor din PNL?

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 22:54
3605 citiri
Lucreaza Traian Basescu in subteranul fisurilor din PNL?

Tensiunile acumulate in interiorul PNL ar putea duce la scindarea partidului in doua aripi, una de partea lui Calin Popescu Tariceanu, celalta de partea liderilor liberali Crin Antonescu, Ludovic Orban sau Norica Nicolai, estimeaza Adrian Nastase.

Iar din spusele presedintelui Consiliului National al PSD, cel care lucreaza in subteranul acestor fisuri din PNL ar putea fi chiar presedintele Traian Basescu.

"Tensiunile acumulate in interiorul PNL au nevoie de solutii consolidate ca fisurile acumulate in ultima vreme sa nu-l distruga. Aceste fisuri ar putea sa genereze o anumita orientare centrifuga in zona aceasta", a explicat Adrian Nastase, miercuri, la Realitatea Tv.

In opinia fostului premier, jocul politic in cazul PNL se complica din cauza unor orgolii peste care liberalii se pare ca nu pot trece.

Concret, Nastase a subliniat ca PNL este in pericol de scindare, insa se pare ca exista "o a terta parte" care trage foloasele de pe urma tensiunilor dintre liberali.

"Cel care ar fi contracandidatul contracandidatului comun (la prezidentiale n.r.) lucreaza acum in subteranul fisurilor din PNL si la acutizarea problemelor dintre doua din partidele importante", a punctat Nastase, preferand sa nu rosteasca numele celui la care se refera.

Intrebat cine ar putea fi contracandidatul comun (al partidelor importante din Romania) al sefului statului, pesedistul a decodificat ulterior ghicitoarea: "ar putea sa fie Adrian Nastase. In masura in care Traian Basescu ar mai candida inca o data, el ar fi contracandidatul".

Pe de alta parte, pesedistul spune ca intrarea sa in cursa pentru prezidentiale depinde de mai multe incertitudini: "de cei care ne privesc, de cei care voteaza, de sondajele de opinie, de colegii de la partid, 'de poporul PSD'. Aceste lucruri vor fi esentiale in stabilirea unui candidat care sa aiba sanse".

In plina criza, Basescu pleaca in Spania, Tariceanu in Franta

In contextul social-economic in care se afla acum Romania, Adrian Nastase i-a sanctionat pe presedintele Traian Basescu ca, "dupa ce s-a dat drumul la robinete care acum nu mai pot fi oprite", s-a dus in Spania sa-si faca campanie pentru anul viitor, dar si pe premierul Tariceanu, care a plecat la salonul auto de la Paris.

Totodata, folosindu-se de momentul in care se afla tara noastra, Nastase spune ca nu se intampla asa ceva daca ramanea la guvernare. "Daca ramaneam la guvernare lucrurile astea nu se intamplau [...] Preturile nu mai sunt sub control si lucrurile au luat-o razna, iar pensiile marite sunt efectul".

Potrivit fostului prim ministru, aceasta criza are o anumita istorie, iar cei care au citit analizele din strainatate stiau ca va veni si in Romania. Insa se pare ca Guvernul nu si-a stabilit bine prioritatile : fie vrea sa creasca salariile, fie vrea sa investeasca, fie vrea sa faca altceva.

Acum, mai spune Nastase, lucrurile s-au aglomerat, iar criza care a aparut "ne arata toate vulnerabilitatile economiei romanesti, care inseamna, de fapt, guvern pe datorie".

"Guvernul doreste nereglementare, sa nu se implice. In momentul de fata s-au cheltuit din bugetul Educatiei de 6% 1,2% din PIB. Se spune ca se da 6% din PIB, iar la sfarsitul anului se dau banii inapoi spunand ca nu se fac investitii. Eu spun ca se pot mari salariile profesorilor daca se doreste acest lucru. E vorba tot de stabilit prioritati", a sustinut Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#Adrian Nastase, #Traian Basescu, #PNL, #scindare, #salarii, #criza , #criza
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Traian Băsescu pune în practică dezideratul lui Dinu Patriciu : PNL un partid de 6%
P
preotii nu ne mai apara de "alesi" ce dau legi contrare firii(112)
rank 1
episcopul vicentiu ai felicita pe "alesi" pentru 112,holycaustul copiilor nenascuti(14mil exemplare de romani pusi pe foc),prostitutio in integrum.