Presedintele a descoperit solutia crizei

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 09 Iulie 2010, ora 18:36
10973 citiri

Traian Basescu a avut o revelatie unica nu doar pentru domnia sa, ci pentru intreaga natiune.

In cele doua zile pe care si le-a petrecut studiind legile pe care le avea pregatite la Cotroceni pentru promulgare, cand nu s-a putut desparti de teancul de de hartii pentru a transmite un mesaj de incurajare celor napastuiti, presedintele nostru a descoperit cine e de vina pentru ca, totusi, nu traim inca bine. De fapt, a gasit solutia si rapunsurile la toate problemele cu care tara se confrunta.

Nimeni nu s-ar fi gandit, niciun analist nu si-ar fi dat seama, nimeni nu a mai spus-o. Revelatia presedintelui a suprins o natiune si a cazut ca o bomba in redactiile jurnalistilor. De vina pentru toate nereusitele momentului este... Guvernul lui Boc. De ce? Pai una ar fi spus si cu totul alta ar fi facut.

Intre noi fie vorba, una a spus presedintele-premier Basescu si alta ar fi facut prim ministrul executant Emil Boc. Presedintele si-a dat seama ca de unde ar fi trebuit sa se reduca cheltuielile bugetare, ele au crescut, fix de sub mana lui Boc.

Cum a ajuns presedintele sa se transforme din sustinatorul asiduu al lui Emil, pe care l-a numit iar si iar in fruntea Guvernului, in cel mai mare critic al sau? Cum a reusit Guvernul lui Boc, cea mai buna solutie de guvernare, sa se transforme in doar cateva luni in cel mai mare dusman al presedintelui?

Raspunsul nu trebuie cautat, paradoxal, in comportamentul si actiunile Executivului, care a ramas neschimbat in tot acest timp, consecvent acelorasi politici haotice, proaste si neinspirate. Raspunsul sta, din nou, tot la Cotroceni.

Asadar, supararea lui Traian Basescu pe Emil Boc este noua moda, noul trend care bantuie Cotroceniul. Ba ca premierul ar fi trebuit sa impoziteze pensiile, in loc sa le taie nechibzuit si sa riste neconstitutionalitatea, ba nu si-a tinut promisiunile de taiere a cheltuielilor, ba ca nu impoziteaza destul toate veniturile, inclusive pensiile si ajutorul de somaj, ba care exista o "oarecare dificultate" in relatia sa cu guvernul, in ansamblul sau.

Ca presa si-a tocit pixul pana acum scriind si comentand ipocrizia discursurilor guvernamentale, ca pana acum ne-am si plictisit de cat am repetat ca Emil Boc "una spune si alta face", nu reprezinta decat o campanie desantata la adresa institutiilor statului, o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale.

Insa, faptul ca primul om in stat ajunge sa isi critice propriul guvern si ministrii mai dur decat a facut-o pana acum, asta nu mai reprezinta o actiune de denigrare a institutiilor statului, ci probabil un gest patern, precum bataie copiilor rai rupta din rai.

Critica lui Basescu la adresa guvernului Boc are un iz de deja-vu. Ne aduce aminte de "lepadarea" constanta a presedintelui de orice nu il ajuta, de oricine il incurca si nu mai reprezinta niciun castig din punctul de vedere al imaginii. Presedintele si-a anuntat de fapt inceperea actiunii de remaniere a Executivului Boc IV.

O banuiala pare insa a-l bantui pe Traian Basescu - gandul ca poate nu are nici puterea, nici mijloacele, nici resursele de a se lupta si de a se interpune si a se amesteca in treburile Executivului.

Ca nici Constitutia nu-i permite, iar de incurajat nu-l incurajeaza nimeni (cu exceptia lui Boc), iar atunci cand constata ca nimeni nu il mai asculta, presedintele se supara pe toata lumea. Asa cum a facut-o si in ultimele zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
De la anunțarea candidaturii comune pentru Primăria Capitalei și la sectoare, precum și pe listele de europarlamentare, varianta unor candidaturi comune la prezidențiale și parlamentare din...
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
#Basescu solutie criza economica, #Basescu relatie Boc, #Basescu inundatii , #criza
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Basescu a spus CLAR : Nu este o dificultate a relaţiei între mine şi premierul Emil Boc