Traian Basescu pleaca la Praga

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 08:42
1475 citiri
Traian Basescu pleaca la Praga

Presedintele Traian Basescu participa, duminica, la Praga, la reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern ai Uniunii Europene cu presedintele SUA, Barack Obama, la care se vor discuta si teme privind solutiile de redresare economica, in contextul crizei mondiale.

Obiectivul reuniunii organizate la initiativa presedintiei cehe a Consiliului Uniunii Europene este realizarea unei dezbateri asupra celor mai importante chestiuni ale agendei internationale, evenimentul prilejuind prima intalnire a tuturor celor 27 de sefi ai statelor sau guvernelor UE cu liderul de la Casa Alba a informat, sambata, Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat remis Ziare.com.

'Unul dintre principalele subiecte ale reuniunii il constituie situatia economica si financiara. Liderii europeni si presedintele Statelor Unite ale Americii vor discuta despre colaborarea UE-SUA in contextul planurilor de redresare economica si al masurilor necesare pentru intarirea reglementarii si supravegherii activitatilor financiare la nivel global', a mentionat Presedintia Romaniei.

Alte subiecte importante pe agenda reuniunii vor fi securitatea energetica si schimbarile climatice, doua provocari globale care reclama o cooperare stransa in cadrul parteneriatului transatlantic.

'Vor fi discutate cai de intensificare a cooperarii dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii pentru asigurarea securitatii energetice, inclusiv sub aspectul diversificarii surselor de energie si a rutelor de transport, in conditiile unui angajament comun ambitios de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera', a precizat sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Praga, #Basescu summit UE, #criza economica , #criza