Basescu a fost citat la... Cotroceni. Cum explica sefa Tribunalului Bucuresti

Joi, 16 Martie 2017, ora 16:41
5789 citiri
Basescu a fost citat la... Cotroceni. Cum explica sefa Tribunalului Bucuresti

Traian Basescu era asteptat, joi, la Tribunalul Bucuresti pentru a afla daca judecatorii decid redeschiderea unui dosar din perioada cand era primar al Capitalei, la solicitarea procurorilor. Senatorul PMP a fost citat gresit, insa, la Palatul Cotroceni, unde nu mai e din 2014, de cand a fost ales presedinte Klaus Iohannis.

Traian Basescu s-a amuzat de eroare si a declarat intr-o interventie la B1 TV ca greseala apartine Tribunalului Bucuresti.

"E o chestiune birocratica, dar nu e vina procurorilor, ci a Tribunalului Bucuresti. Cred ca un functionar care se ocupa de scrierea citatiilor nu s-a mai uitat la televizor, nu stie ca au fost alegeri, ca mi-am terminat mandatul si a trimis citatia la Cotroceni.

Am patit mai rele: in hotararea de condamnare a fratelui meu scria 'Traian Basescu'! Au trebuit sa o anuleze. Ma duceau pe mine in locul lui!", a comentat ironic fostul presedinte la postul de televiziune citat.

In schimb, Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, a precizat, intr-o interventie telefonica la Antena3, ca nu este vorba despre nicio gafa, ci doar de respectarea procedurii penale.

"Toata tara cunoaste ca Traian Basescu nu mai este presedintele Romaniei, dar in acelasi timp presupun ca nu toata lumea este avizata in ceea ce priveste datele de procedura penala si modalitatea in care se realizeaza comunicarile in procesul penal. Ar trebui sa precizam ca singura adresa indicata in dosarul de urmarire penala era cea de la Cotroceni.

Spre deosebire de procedura civila, unde judecatorul de caz, procedura de regularizare poate sa faca verificari prealabil termenului de judecata si sa indrepte sau sa obtina clarificari de la parte, in procesul penal, lucrurile merg direct la sala de sedinta, pe adresele de procedura indicate din faza de urmarire penala. Nu este vorba de o citare gresita, citarea s-a realizat pe singura adresa indicata in dosarul de urmarire penala", a explicat Laura Andrei.

In aceste conditii, Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 30 martie discutarea cazului, informeaza Radio Romania Actualitati, urmand ca judecatorii sa stabileasca daca dosarul, deschis in urma cu mai multi ani si inchis pe perioada in care Traian Basescu a fost presedinte si a avut imunitate, va fi redeschis.

In acest caz, fostul presedinte era acuzat ca, in 2003, cand era primarul general al Capitalei, a restituit ilegal unui afacerist bucurestean un teren de 40.000 de metri patrati din cartierul Damaroaia, creand un prejudiciu de 100 de milioane de euro.

Plangerea initiala a fost depusa de vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, cetateanul de origine irakiana Al Saadi Hamid, care si-a romanizat numele in Catalin Nastase.

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: Ziare.com