Mircea Basescu merge la inchisoare - Condamnat definitiv la 4 ani cu executare

Joi, 16 Iunie 2016, ora 11:48
28112 citiri
Mircea Basescu merge la inchisoare - Condamnat definitiv la 4 ani cu executare
Foto: Arhiva (B1 TV)

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte, a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare.

Decizia a fost luata, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut verdictul Tribunalului Constanta. Mircea Basescu va fi incarcerat la penitenciarul Poarta Alba.

UPDATE 13:55 - Mircea Basescu s-a predat la sediul Inspectoratului de Politie Constanta. Urmeaza sa fie transportat la Penitenciarul Poarta Alba, unde va sta 21 de zile in carantina. Apoi se va decide daca va executa pedeapsa in regim inchis sau semideschis.

UPDATE 14:20 - Politistii Biroului Urmariri din cadrul Serviciului Investigatii Criminale l-au escortat pe Mircea Basescu la Penitenciarul de la Poarta Alba, unde a fost incarcerat, a anuntat IPJ Constanta.

Mircea Basescu a fost condamnat pentru trafic de influenta, in dosarul in care este implicata si familia lui Bercea Mondial.

De asemenea, Marian Capatana, inculpat in dosar, ramane cu condamnarea de 3 ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta, dispusa de Tribunalul Constanta la inceputul anului.

Curtea de Apel Constanta a mai decis "confiscarea speciala" de la Marian Capatana a sumei de 265.000 de euro si a inlaturat dispozitiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Basescu.

Instanta a ridicat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Mircea Basescu.

Capatana si Basescu au fost obligati si la plata a 800 de lei cheltuieli judicare catre stat.

Magistratii au mai dispus in cazul celor doi pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi alesi in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si a dreptului de a ocupa functii care implica exercitiul autoritatii de stat.

Pe de alta parte, instanta a respins ca nefondata cererea formulata de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia sustineau ca i-ar fi dat-o drept mita lui Mircea Basescu.

Fratele fostului presedinte a fost condamnat, in luna ianuarie a acestui an, la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de influenta, insa decizia nu a fost definitiva, asa ca a fost atacata.

Acesta a fost acuzat ca a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe langa judecatori, astfel incat acestia sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu a stat in arest preventiv din iunie 2014 pana in noiembrie 2014, iar ulterior in arest la domiciliu.

Pe tot parcursul etapelor procesuale, Mircea Basescu a negat vehement acuzatiile aduse.

Reactia lui Mircea Basescu

Mircea Basescu, care a ajuns acasa, urmand sa se predea pentru a fi transferat la penitenciar, a facut o declaratie prin telefon, pentru Romania TV, dupa aflarea condamnarii definitive. Acesta a afirmat ca se astepta la aceasta sentinta, dar ca i se pare nedreapta.

"Cum sa mi se para? Nedreapta", a spue Mircea Basescu.

Traian Basescu, despre condamnarea fratelui sau

"In privinta condamnarii fratelui meu nu am de facut nici un comentariu, fiind o hotarare definitiva a instantei, indiferent ce cred eu.

Este o hotarare definitiva prin care a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar macar Curtea de Apel Constanta nu a mai retinut obligatii de plata din cate inteleg", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero,a declarat luni, 22 aprilie, la Arad, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a mai răspuns la telefon din...
#Mircea Basescu inchisoare executare, #Mircea Basescu 4 ani inchisoare, #Marian Capatana 3 ani inchisoare executare, #reactie Traian Basescu frate inchisoare , #dosar