BEJ Iasi mentine caricaturile cu Basescu, Udrea si Berceanu pe panourile electorale

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 21:14
4175 citiri
BEJ Iasi mentine caricaturile cu Basescu, Udrea si Berceanu pe panourile electorale
Foto: Arhiva

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Iasi a decis, joi, respingerea plangerii depuse de PDL, care a cerut indepartarea de pe panourile electorale a unor caricaturi care ii infatiseaza pe Elena Basescu, Elena Udrea, Radu Berceanu si Traian Basescu.

"BEJ constata lipsa unor prevederi legale exprese privind interzicerea practicii utilizarii unor caricaturi in scop de propaganda electorala. Mentiunea legala de la art. 17, alin.2 din Legea 370/2004 - 'mijloacele folosite in campania electorala nu pot contraveni ordinii de drept' - este o prevedere cu caracter general ce nu poate constitui temei legal pentru interzicerea practicii in discutie, respectiv pentru admiterea plangerii", se arata in decizia BEJ Iasi.

Liderii PD-L Iasi au declarat ca vor contesta solutia data de BEJ la Biroul Electoral Central.

"Decizia nu e legala, s-a votat impotriva reprezentantului PD-L din BEJ. BEJ stabileste astfel ca imaginea unui candidat poate fi batjocorita. Practic, au mai castigat doua zile, astfel ca decizia BEC sa nu mai conteze", a spus liderul PDL Iasi, Dan Carlan.

Caricaturile, asumate de PSD, au fost afisate incepand cu noaptea de marti spre miercuri in mai multe zone ale orasului.

"Pe aceste afise, folosindu-se fara drept imaginea unor membri marcanti ai PD-L, apar sloganuri de tipul 'Gasca lui Traian, calare pe ciolan', 'Ma numesc Traian si nu dau drumu la ciolan' sau catrene de genul 'Presedinte jucator?/ Presedinte vrajitor!/ A luat flota de pe mare/ si-a ascuns-o in buzunare'", se arata in plangerea depusa de PD-L la BEJ Iasi.

Liderul PD-L Iasi a subliniat ca astfel de caricaturi "stalcesc in chip nedemn si jignitor imaginea presedintelui Traian Basescu, a familiei sale si a liderilor PDL".

O alta caricatura reclamata de PDL o infatiseaza pe Elena Basescu cu un pahar in mana, alaturi de o masina de teren, cu mesajul "Sunt Elena si traiesc bine. Votati-l pe tata!", acelasi mesaj fiind afisat si in cazul Elenei Udrea sau al lui Radu Berceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#caricaturi Basescu Udrea Berceanu Iasi , #Elena Basescu
Comentarii
Poza Sfarsitorul
Sfarsitorul
rank 5
Cea mai murdara campanie electorala de pana acum. Dupa ce Base pleaca, sper sa se faca si curatenie si liniste.
S
STEFAN CEL MARE SI SFANT
rank 1