Editorial: Vadim a pus Nufarul pe Basescu

Autor:
Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 09:38
1998 citiri
Editorial: Vadim a pus Nufarul pe Basescu

Departe de timpurile cand nu-l scotea pe presedintele tarii din "matroz chior", il abona la "puscarias mafiotilor" si o acuza pe Elena Basescu ca se drogheaza, Corneliu Vadim Tudor a iesit la rampa in fata tampitilor a caror unica ocupatie este sa inghita voma politicienilor si a pus masina de spalat in functiune, ca sa-i repare onoarea sefului statului.

Ceva s-a petrecut cu siguranta in mintea lui Vadim (se petrece mereu, motiv pentru care are mereu la el tubul cu pastile roz), si a primit un nou set de indicatii, prin urmare ce avea de facut?

Sa se infatiseze romanilor incercand sa dreaga ce-au reusit Emil Boc si Adriean Videanu: sa-i topeasca lui Traian Basescu din procente in urma intelegerii puturoase cu presedintele PRM.

Duios, Vadim peria, iar organul se pitea. Si deborda de simpatie pentru seful statului, pe care cand l-a victimizat - "mi-e mila de el, e singur la Cotroceni, n-are consilieri, il termina astia" - , cand l-a laudat - "in interviul de la TVR am remarcat ca a folosit cuvintele pe care i le-am livrat eu in problema Caucazului: maxima intelepciune" - , cand l-a asigurat ca mai are niscai sustinere, numai buna de livrat - "n-ajungea presedinte fara voturile mele, aia a fost intelegerea" - cand s-a scuzat - nu el a scris in "Tricolorul" ca Elena Basescu se drogheaza.

Si l-a si avertizat ca dupa colt, dusmanii se antreneaza la perete ca sa-i puna pielea in bat - plan construit de PSD si PC, conform caruia, daca alianta social-democratilor cu conservatorii castiga alegerile, Traian Basescu ar urma sa fie suspendat inca o data, iar Dan Voiculescu, devenit presedinte al Senatului, i-ar succede in functie, ca interimar.

Intrebarea e: daca Vadim si Basescu nu au discutat despre sustinerea in vederea obtinerii functiei de vicepresedinte al Senatului (si cred ca nu au facut-o, deoarece cu CVT e riscant sa ajungi in asemenea posturi), n-au discutat nici acum despre refacerea increderii romanilor in presedinte?

Inclin sa cred ca nu, din acelasi motiv - nu stii niciodata cand limba presedintelui PRM nu porneste singura la vale, in virtutea unor interese de moment.

Dar cum a ajuns el joi seara la Realitatea? Asta n-o stie decat un grup restrans, si nu mai conteaza. Are importanta doar efectul, care poate fi masurat in sens pozitiv numai daca i se atribuie lui Cornsliu Vadim Tudor suficienta credibilitate.

Ceea ce e greu. Pana la urma, raman cu impresia ca incercand sa desparta imaginea sa de cea a lui Traian Basescu, presedintele PRM a obtinut exact contrariul.

Si asta deoarece n-a reusit sa-i aduca nici una din vechile critici - pana si spusele din finalul emisiunii, cum ca seful statului s-a inconjurat de oameni de afaceri interesati de mantaua sa, este de natura sa scoata in evidenta distanta dintre mafioti si Traian Basescu.

Ceea ce ma indreptateste sa afirm ca artizanii interventiei publice a Tribunului au reusit, daca se poate spune asa, un esec.

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Vadim, #Nufarul, #Traian Basescu , #Elena Basescu