Basescu: Nu ma treceti in categoria naivilor care cred ca Udrea poate castiga alegerile (Video)

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 13:49
11736 citiri
Basescu: Nu ma treceti in categoria naivilor care cred ca Udrea poate castiga alegerile (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu il intereseaza conducerea PMP, dupa alegerile prezidentiale, recunoscand ca nu crede ca Elena Udrea le va castiga. De asemenea, a precizat ca toate partidele au facut compromisuri uriase, uneori cu el in fruntea compromisului.

"Nu vreau sa fiu un jucator in campanie, mi-am anuntat sprijinul pentru candidatul PMP, Elena Udrea. Sunt tinta atacurilor tuturor, uitat-va pe televiziuni. Si la Realitatea si B1 liberalii si pesedistii au un singur obiectiv - atacul la Traian Basescu", a spus seful statului, intr-o emisiune la Adevarul Live.

"Nici eu nu sunt un sustinator al sloganurilor de campanie ale Elenei Udrea. Unele sunt riscante, lasa loc la interpretari. Pe Udrea o sustin din convingere, nu ma treceti in categoria naivilor care cred ca poate castiga alegerile. Pentru mine e important sa obtina un rezultat pe care sa se poata consolida PMP", a recunoscut presedintele.

Totodata, acesta a precizat ca, dupa ce isi incheie mandatul, primul lucru pe care il face, pe 22 decembrie, este sa se inscrie in PMP: "Imi reorganizez viata de om liber".

"Sunt in viata politica din '92, ca om politic. Am candidat din partea partidului domnului Roman, de atunci am devenit om politic. (...) Nu voi candida la functia de presedinte al PMP. Nu ma intereseaza conducerea PMP. Ce ma intereseaza in mod deosebit este sa ajut PMP sa fie un altfel de partid", a precizat Traian Basescu.

Basescu, atac la Iohannis si Ponta din usa berariei: Sunt nepotriviti sa conduca Romania

Acesta a subliniat ca este nevoie de o clasa politica "extem de responsabila, mai ales in aceasta perioada".

"Toate partidele au facut compromisuri uriase, uneori cu mine in fruntea acesui compromis. Plecand de la premisa ca politica este si o arta a compromisului, avem nevoie si de un partid care sa nu aiba agatate compromisuri.

Tipul acesta de compromisuri grosiere nu mai trebuie facut. Cred ca Romania are nevoie de un partid nou. PMP este un partid nou care de-abia s-a asezat", a mai adaugat presedintele.

Elena Udrea a anuntat ziua in care Traian Basescu se va inscrie in PMP (Video)

Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidentiale, a anuntat inca de saptamana trecuta ca Traian Basescu se va inscrie in formatiune, specificand si ziua exacta in care se va intampla acest lucru.

"A doua zi dupa ce nu mai este presedintele Romaniei, pe 22 decembrie, se inscrie in Miscara Populara. El este deja membru al fundatiei", a precizat Udrea, intr-o conferinta de presa.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com