Basescu se justifica in cazul ALRO Slatina: Iata vina Elenei Udrea

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:52
9972 citiri
Basescu se justifica in cazul ALRO Slatina: Iata vina Elenei Udrea
Foto: Arhiva Facebook/Elena Udrea

Traian Basescu a intervenit miercuri seara intr-o emisiune televizata pentru a lamuri implicarea sa si a Elenei Udrea in celebrul dosar ALRO Slatina.

Fostul presedinte a acuzat o mare minciuna propagata in spatiul public.

"E in spatiul public o mare minciuna si am ocazia sa o clarific. Ma refer la interventia in favoarea ALRO. Iata ce reclama managementul de la ALRO: Li se asigurase doar 60% din energia electrica necesara functionarii pe 12 luni. Mai mult, cand i-am primit in audienta, mi s-a spus ca trebuie sa dea si spaga in timpul anului ca pana la sfarsitul anului sa-si poata asigura toata cantitatea de energie electrica.

Un producator de aluminiu trebuie sa faca pe cel putin un an de zile contractul de import bauxita. Trebuie sa-si faca contractele de transport bauxita. Or, atat timp cat prin Ministerul Industriilor i se asigura doar undeva intre 60-65% din necesarul de energie, uzina nu putea sa contracteze nici bauxita, nici transportul", a declarat Traian Basescu la B1 TV.

Fostul sef de stat a sustinut ca a intervenit doar ca sa-i garanteze combinatului din Slatina necesarul de energie pentru tot anul, "daca asa cere interesul national".

"Deci despre acest lucru era vorba in acest memoriu si nicidecum eu nu am intervenit nici sa modific o lege in favoarea unui lobby, ci am intervenit pentru a stopa un act de incorectitudine fata de un agent economic", a adaugat Traian Basescu, care nu a precizat insa daca a sesizat institutiile statului referitor la informatiile pe care le avea cum ca celor de la ALRO li s-ar fi cerut spaga.

In schimb, fostul presedinte nu a ratat inca o ocazie sa o apere pe Elena Udrea.

"Vina Elenei Udrea a fost ca era sefa Cancelariei Prezidentiale si imi dadea memoriile. Ea era cu programul si cu agenda, si cu primirile", a sustinut Basescu.

Dosarul ALRO nu va fi redeschis

Ancheta in cazul ALRO a fost deschisa in 2007, pentru suspiciuni de subminare a economiei nationale.

Potrivit datelor de la dosar, Grupul Marco, detinatorul fabricii ALRO, era acuzat ca a reusit sa-si creeze o retea de sprijin atat la Administratia Prezidentiala, cat si la Parlament, care sa sustina interese rusesti din domeniul energiei.

Elena Udrea, consilier prezidential la acea vreme, a fost acuzata ca a intervenit la Presedintie in favoarea grupului ALRO.

Imediat dupa formularea invinuirii, Udrea l-a dat in judecata, pentru calomnie, pe fostul procuror Ciprian Nastasiu, cel care a lansat acuzatiile la adresa sa.

Potrivit fostului procuror, pe vremea cand era consilier prezidential, Elena Udrea ar fi intervenit pe langa Theodor Stolojan sa-i primeasca si sa-i ajute pe sefii de la ALRO, in cazul achizitiei de energie la preturi derizorii. Dosarul a fost clasat in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Udrea interventie ALRO Slatina , #Elena Udrea
Comentarii