Ce rol va juca Elena Udrea in scenariul secret al lui Basescu? (Opinii)

Luni, 25 Martie 2013, ora 17:50
3241 citiri
Ce rol va juca Elena Udrea in scenariul secret al lui Basescu? (Opinii)
Foto: realitatea.net

Traian Basescu este un maestru al scenariilor politice, in care intriga este adusa la o intensitate maxima de fiecare data. Trebuie sa ii recunoatem acest "talent".

Multi dintre noi am privit cu suspiciune anuntul acestuia de a nu reveni in PDL, stiind cat de imprevizibile ii sunt miscarile chiar si atunci cand iti deseneaza pe hartie ce "are de gand" sa faca. Am zis "hai sa vedem mai intai rezultatul alegerilor din PDL".

Acum lucrurile sunt clare, dintr-un punct de vedere. Basescu a divortat de PDL, odata cu numaratoarea voturilor pentru presedintia partidului. Sau PDL a divortat de el, insa si de aceasta data Basescu si-a pregatit terenul, pentru a putea vorbi si in cazul unei infrangeri, de parca "actiunea in instanta", de separare, ar fi fost introdusa de el.

"Am venit sa vedem daca in continuare avem puncte comune, care sa ne faca parteneri pentru viitor sau nu", le-a spus de la bun inceput delegatilor democrat-liberali veniti la vot.

Faptul ca Elena Udrea a pierdut sefia partidului complica oarecum lucrurile, dar si in "planul B" al lui Basescu ea are, cu siguranta, un loc strategic.

Udrea a declarat in campania pentru conducerea PDL ca, indiferent de rezultatul alegerilor, nu va parasi partidul. Si tind sa o cred, cel putin pe moment, avand in vedere ca tabara sustinatorilor sai se apropie ca dimensiune de cea a castigatorului Blaga.

Probabil rolul Elenei Udrea va fi acela de a tine fraiele acestei tabere din partid, pentru a sprijini lucratura externa a lui Basescu. O scindare a partidului nu este un scenariu SF, cred eu. Mai ales daca Vasile Blaga face pasul spre o alianta cu PNL, care nu ar fi altceva decat o dizolvare a PDL in masa partidului aflat acum in tabara guvernarii.

Basescu isi trage "oameni cinstiti" din PDL

"Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei", spunea Traian Basescu in ziua alegerilor din PDL, exprimandu-si nemultumirea ca nu i s-ar fi oferit candidatei preferate posibilitatea de a-si reevalua sansele la sefia partidului.

In constructia de care vorbeste i se pregateste un loc onorant Elenei Udrea, care, dupa ce-si va obloji ranile, isi va lua in serios rolul de unealta a lui Basescu in randul aripii celor care inca mai cred in steaua lui.

Este doar o opinie, chiar daca Elena Udrea afirma ca va accepta cuminte hotararea majoritatii, chiar si infrangerea, si se va supune disciplinei din partid. Doar ca in focul dezamagirii rezultatului arunca indoiala legitimitatii victoriei lui Blaga. "Este o victorie cat o infrangere", erau vorbele aruncate, duminica, de Udrea.

Cat despre Basescu, fiti siguri, lucreaza. Nu este omul care sa isi accepte infrangerea. Iar Elena Udrea nu poate sa se tina departe de acest model.

Donezi sânge, plătești impozit mai mic. Care sunt condițiile impuse de noua lege
Donezi sânge, plătești impozit mai mic. Care sunt condițiile impuse de noua lege
Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect care prevede că au posibilitatea consiliile locale să acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele...
Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova
Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova
Premierul Marcel Ciolacu a asigurat-o marți, 5 martie, pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu, de sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al...
#Elena Udrea alegeri PDL, #Udrea pierdut alegeri, #Blaga castigat alegeri PDL, #Basescu plan Udrea , #Elena Udrea