Opinii: Crucea romanilor

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 18:41
3533 citiri
Opinii: Crucea romanilor
Foto: realitatea.net

Lectia pe care trebuie sa o invete intr-un final romanii nu poate fi inteleasa, daca actualii guvernanti nu isi duc mandatul pana la capat. Indiferent cum ar evolua lucrurile, in bine pentru ei sau din rau in tot mai rau pentru noi, cu totii trebuie sa invatam din propriile greseli.

Cu orice cost, de data aceasta trebuie sa mergem pana la capat. Sa avem puterea, si noi si ei, sa ne ducem crucea prostiei si a lasitatii, a neputintei si a micimii noastre, pana in punctul in care eliberarea de sub greutatea ei ne va lumina.

Prostiile pe care reprezentantii Opozitiei le-au facut si sunt pe cale sa continue sa le execute par a da un respiro actualei guvernari. Ca asa este perceputa degringolada din interiorul partidelor din Opozitie, de catre echipa lui Traian Basescu, e limpede si se vede din linistea lor din ultimele zile. Cand vezi pe cineva ca face prostii, il lasi sa se descurce singur si incerci cat poti sa treci neobservat.

De unde masurile haotice, incompetenta, promisiunile nerespectate, agravarea situatiei economice si inrautatirea asteptarilor economice in privinta Romaniei sufocau agenda zilnica, acum nazbatiile si gafele reprezentantilor Opozitiei au distras atentia de la ce ne afecteaza cel mai rau.

Acum mult mai importante sunt dezbaterile de ordin moral - este sau nu este liberal Antonescu, ce fac Bratienii in mormant, cand aud de infratirea urmasilor lor cu Felix Voiculescu sau ce sanse mai are partidul liberal la alegerile din 2012, daca alianta dintre PC - PNL - PSD isi va rata obiectivele, la care tocmai lucreaza in aceste zile.

Pe scurt - daca impartirea viitorului tarii nu se va concretiza cu rasturnarea actualei Puteri, cine va mai fi in stare sa cucereasca electoratul in 2012 sau 2014? Revenind la morala pe care acest popor trebuie sa si-o insuseasca odata si odata, din acest punct de vedere, lucrurile trebuie sa ramana exact asa cum sunt in prezent.

Doar asa romanii vor invata sa fie mai atenti la promisiunile pe care le fac politicienii in campanie, la cadourile electorale si pre-electorale, la plasele pe care le primesc inainte de vot si la tepele pe care le iau imediat dupa alegeri.

Doar asa putem spera ca vor invata si politicienii ceva din greselile si erorile pe care le-au facut pana acum. Fortati acum sa isi inghita minciunile din campanie, poate ca nu vor mai avea acelasi tupeu sa minta si in viitor si sa imparta bani, doar pentru a cumpara voturi.

Poate doar ascensiunea fara limite a Elenei Udrea in functiile statului ii va face pe romani sa inteleaga de ce e timpul sa deschida ochii si sa isi faca singuri viata, nu sa se lase mereu pacaliti si dusi de nas cu povesti ieftine. Altfel, aceasta tara risca sa devina reprezentanta civilizatiei bananiere, chiar in cadrul Uniunii Europene.

Iar daca nu vom invata nimic din greselile trectului, in cel mai apropiat viitor vom ajunge sa privim, cu adevarat, la Elena Udrea ca la "Soarele" tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Traian Basescu presedinte, #Elena Udrea ministru Dezvoltarii, #Crin Antonescu presedinte PNL , #Elena Udrea
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
PORTOCALII VOR RASPUNDE PENTRU DEZASTRUL IN CARE AU TARAT TARA ! UN PRESEDINTE MINCINOS CA TRAIAN BASESCU NU TREBUIE SA SCAPE FARA A PRIMI CEEA CE MERITA ! A JURAT FALS CA LUPTA PENTRU PROPASIREA POPORULUI ROMAN ! AR TREBUI INTERNAT PENTRU CONTROL MEDICAL