Opinii: Pana si Udrea e dezamagita de Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 12:00
7066 citiri
Opinii: Pana si Udrea e dezamagita de Basescu
Sursa foto: sorinamatei.blogspot.com

O veste soc strapunge societatea romaneasca. Elena Udrea este deceptionata de Traian Basescu. Maica Vasilica din Cioca Boca e trista. Nu e de ajuns ca gainile nu i s-au mai ouat de trei zile, dar a trait sa o auda si pe asta.

"Cum Dumnezeule mama, cum sa fie don'soara Udrea deceptionata de Basescu?" - zise batrana. Atata speranta mai avea si Vasilica - sa o vada pe Elena Udrea presedinte. Nu conteaza a ce, dar tare si-o mai dorea sefa peste toti.

Regretul maicii noastre nu vine doar de la pantofii cu toc pe care i-a primit de la doamna ministra, ci si din inima pe care i-o muiase Udrea dupa ce schimbara trei cuvinte la ultima vizita. Mamaia se convinsese de ce conita Udrea e un om bun. Zambea frumos. Sa ne desprindem de catunul nostru si sa revenim la Bucuresti sa aflam ce s-a intamplat de a provocat cutremurul in linistitul satuc iesean.

Aici, in Capitala, presedintele a declarat la Pro Tv ca exclude "un candidat femeie si la presedintia partidului, si la Presedintia Romaniei". Nu fusese chiar atat de categoric, pana la urma, Traian Basescu elimina sansele, nu candidatura in sine. Elena Udrea a tinut sa ii raspunda public presedintelui ca a dezamagit-o.

"M-a surprins faptul ca cel mai mare sustinator al femeilor din politica, Traian Basescu, (...), nu ne-a dat sansa la functia de presedinte al partidului, la cele mai inalte functii in stat... Asta sigur ca e un motiv de deceptie pentru noi, femeile" - pasaj din confesiunile ministrului Elena Udrea, la B1 Tv.

Ce a spus presedintele si ce a inteles Udrea? Elena a refuzat sa auda si motivul pentru care totusi presedintele ar exclude sansele ei la Presedintia Romaniei, respectiv "experienta de viata". Asta daca ar mai fi sa dam crezare vorbelor aruncate in spatiul public de aceste persoane si nu le-am banui doar de tentative de diversiune in fata unui popor tot mai apasat de greutatile vietii intr-o tara scapata de sub control.

Pana la urma, adevarata sau caterinca, explicatia presedintelui pentru Elena Udrea - lipsa experientei de viata - se dovedeste mai adevarata ca oricand. Chiar ministra insista sa ne convinga ca aceasta ii lipseste cu desavarsire. Pentru exemplificare, sa vedem ce mai spune Elena in aceeasi emisiune la B1 Tv.

Prima lovitura - recunoaste ca "nimeni nu citeste toate legile, cu atat mai putin ministrii, care merg de la minister sa voteze si apoi pleaca in graba". Pai cum doamna? Chiar asa, nimeni nu mai citeste legile pentru ca vine si apoi pleaca in graba? Pai atunci de ce mai veniti? Ca sa iesiti la numar si sa ridicati mana la vot ca oile lui Flutur? In fine, sa trecem peste... ale tineretii valuri.

Dar sa vii apoi, la doar cateva minute de la comiterea unui cinism incredibil si sa afirmi ca atunci cand "exista o greseala, cineva trebuie sa si-o asume si sa fie sanctionat, insa e greu sa sanctionezi tot grupul, pentru ca astea sunt reguli si noi le-am respectat" - mult prea mult si prea sfideaza minima morala si bunul simt al ratiunii elementare. Adica cum daca se greseste sa se plateasca, dar numai daca greseala nu e facuta in grup?

Aceasta confesiune a Elenei Udrea ii tradeaza filosofia de viata si mentalitatea care o ghideaza in politica. Daca suntem multi, putem gresi, nimeni nu va indrazni sa ne traga la raspundere, pentru ca noi urmam semnul sefului, nu gandim. Noi suntem oamenii grabiti care nu avem timp pentru tampenii din astea. Iar daca tu, cel singur si fara putere, fara sistemul care sa te protejeze, ai indraznit sa gresesti, atunci poti sa fii sigur ca vei fi condamnat!

Doamna Elena Udrea ar putea sa inteleaga acum de ce presedintele nu s-a inselat in privinta ei. Nu are nicio sansa sa ajunga presedinte, pentru ca ii lipseste viata. Cu tot ce inseamna ea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Elena Udrea Traian Basescu, #Udrea candidatura la presedintie, #Presedintia Romaniei , #Elena Udrea
Comentarii
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5
leKA, pe noi nu ne dezamagesti, deoarece nu poti sa ne amagesti, esti prea banal si infantil
I
I.E.Feher
rank 1
O vorba si ma duc: vad o iflatie de articole azi, toate despre Elena Udrea