Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa italiana: Traian Basescu, "nasul" Elenei Udrea in politica

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 19:02
4743 citiri
Presa italiana: Traian Basescu, "nasul" Elenei Udrea in politica
Foto: www.sutu.ro

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a devenit cunoscuta in intreaga lume, nu doar in Romania, prin prisma functiei politice pe care o ocupa si a actiunilor controversate in care a fost implicata.

Dupa ce a aparut in Sunday Times, Elena Udrea este subiect de presa si in Italia, unde a aparut un articol in Corriere dela Sera, dar si in revista Gente.

"Este dura viata blondelor. Elena a sosit la Bucuresti din provincie in 1992, la 19 ani, decisa sa devina o persoana importanta. Fiica unui sofer si al unei casiere din Buzau, Elena Udrea a absolvit facultatea de Drept in 1996, a devenit un avocat de succes si s-a casatorit cu afaceristul Dorin Cocos. Si-a inceput cariera politica langa lupul de mare Traian Basescu.

Jurnalistii italieni apreciaza ca la doar 36 de ani Elena Udrea este noul ministru al Dezvoltarii Regionale, adica responsabila peste miliarde de euro de la Uniunea Europeana.

"Romanca Elena Udrea, ex-model, care a pozat pentru revista 'The One' a fost investita cu gestionarea banilor UE. Dar cei de la Bruxelles au ramas perplecsi: se pare ca s-au folosit fonduri suspecte in timpul campaniei electorale a presedintelui Basescu si s-au incredintat achizitii publice sotului manager", scriu jurnalistii italieni.

Elena Udrea repeta ca pentru femeile frumoase este greu sa demonstreze ca sunt capabile, da este si mai tragic si dificil daca acestea sunt si blonde.

"In 2004 si-a dat demisia din functia de consilier a lui Traian Basescu dupa ce a fost 'acuzata ca a favorizat colegii sotului ei in alocarea' contractelor de la stat, iar in luna septembrie o ancheta 'parlamentara a recomandat-o' pentru inceperea urmaririi penale pentru gestionarea de fonduri publice in campaniile electorale. Acum Elena Udrea va administra 3,7 miliarde de euro alocate de UE 'pentru perioada 2007-2013' ", mai noteaza jurnalistii italieni.

Jurnalistii de la Gente cred ca aceasta este o protejata a lui Traian Basescu, seful statului fiind descris drept "nasul Elenei in politica".

Insa oficialii de la Bruxelles sustin ca vor veghea asupra destinatiei fondurilor europene gestionate de Elena Udrea.

Udrea spune ca nu a pozat niciodata in lenjerie provocatoare

In replica la articolul din revista italiana, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, spune ca nu a pozat niciodata in lenjerie provocatoare, iar presa vehiculeaza numai informatii false si calomnii.

"Articolul contine o serie de minciuni si calomnii, de natura de a aduce prejudicii de imagine ministrului Elena Udrea. Asa cum v-am mai comunicat, ministrul nu a pozat in lenjerie provocatoare, nu a gestionat fonduri publice suspecte in favoarea presedintelui, nu a atribuit si nu a fost acuzata ca ar fi atribuit contracte prietenilor sotului sau, asa cum se afirma in articolul citat", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii, remis Ziare.com.

Mai mult, Elena Udrea precizeaza ca nu a facut niciuna din afirmatiile comentate de articol si nici nu a fost contactata de jurnalistii italieni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Udrea revista Gente, #protejata Traian Basescu , #Elena Udrea