Un alt trucaj incredibil (de data asta un cap in gura) (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:16
10344 citiri
Un alt trucaj incredibil (de data asta un cap in gura) (Opinii)

Palma lui Traian Basescu din 2004 e un subiect inchis. Chiar daca abia acum a fost data sentinta in procesul intentat de presedinte impotriva lui Dinu Patriciu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", miza conflictului a fost incheiata din momentul publicarii rezultatelor alegerilor prezidentiale.

Romanii au inteles de atunci ca Traian Basescu nu a lovit. Sau, daca a lovit, e bine ca mai scapa si cate una. Ori nu le-a pasat, vazand cat de mare e prostia contracandidatului sau.

Asa trebuie sa isi fi spus toti cei care s-au prezentat la vot. Adevarul despre "palma" lui Basescu a iesit la iveala chiar in campania electorala din 2009, cand presedintele a fost intrebat "daca ar fi dispus sa jure in fata natiunii ca nu a lovit copilul la mitingul electoral din 2004". Traian Basescu a spus atunci "jur ca nu l-am lovit nici in plex, nici cu pumnul in fata". Acestea i-au fost cuvintele. Intrebat de mere, presedintele a raspuns de pere. Si, pentru cine are urechi de auzit, e suficient.

Lasand deoparte veridicitatea filmului cu pixelul albastru, magistral demonstrata si de savantul de renume mondial Funeriu la OTV, sa ne intrebam daca si cum putem integra "palma" in istoria recenta a presedintelui. Daca acea palma a fost un trucaj, atunci la fel ar trebui sa fie considerate si toate celelalte manifestari ale presedintelui care seamana, ba chiar depasesc in gravitate, falsul pixel albastru.

Trucaj este si declaratia Elenei Udrea care recunoastea, in 10 aprilie 2005, la Antena 3, ca "pe acest Traian Basescu l-am votat, care injura pe holurile Ministerului de Interne, care a dat 'un cap in gura' unui arab... pe acest om l-am votat". Declaratia de atunci a Elenei Udrea trebuie sa fie si ea un fals, altfel, daca adversarii din 2009 ai lui Traian Basescu nu ar fi fost atat de prosti, ea ar fi trebuit sa fie de o mie de ori mai dura si mai incisiva decat palma pixelata din 2004.

Desigur, scaparea cu iz de trucaj a Elenei Udrea din 2005 spune totul, dar absolut totul despre presedintele Traian Basescu, dar tocmai din cauza asta ea trebuie sa fie un fals, desi exista si poate fi gasita in orice cautare in arhiva online sau pe YouTube. Desigur, dincolo de inregistrarea audio-video cu Elena Udrea care recunoaste acest fals, nu exista nicio proba. Daca te trezesti sa sustii asa ceva public, poate sa vina Traian Basescu, sa te dea in judecata si sa castige.

Chiar si de-ai fi fost martor al evenimentului - "cap in gura" - si de l-ai fi inregistrat pe telefonul mobil, tot nu ai nicio sansa in instanta. Trucajul ramane un trucaj. Si apoi, vi l-ati putea voi imagina pe Traian Basescu - cel care ii spunea unei jurnaliste "cat era de agresiva tiganca asta imputita" - in stare sa scape, nu sa dea, o palma, nu un pumn, peste fata, nu in plex, unui copil? Cine spune da ala e.

Presedintele nostru nu ar putea sa faca asa ceva, pentru ca altfel ar trebui sa il credem in stare si sa anunte taierea pensiilor si salariilor cu un cinism nepamantean. Ar trebui apoi sa dam crezare zvonurilor care spun cat de ironic ar putea fi cu un popor tot mai sarac si care traieste tot mai prost. Spunandu-le medicilor si profesorilor ca sunt liberi sa plece afara sa munceasca, daca nu le mai convine aici sau sa isi mai ia un job ca si asa au prea mult timp liber.

Sau, Doamne fereste, am putea crede acea barfa ieftina si cruda potrivit careia presedintele si-a numit propria tara una de mana a doua. Asa ceva nu ar putea sa fie adevarat niciodata, pentru ca Traian Basescu nu a lovit copilul "nici in plex, nici cu pumnul in fata", desi a dat un cap in gura unui arab. Rusine Elena Udrea!

Citeste si:
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
tieues
rank 5
Pe mine ce ma mira la justitia romana e ca a terminat procesul