Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andreea Vass Paul nu crede ca Romania va cere un nou imprumut de la FMI

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 14:27
655 citiri
Andreea Vass Paul nu crede ca Romania va cere un nou imprumut de la FMI

Andreea Vass Paul, consilierul economic al premierului Emil Boc, nu crede ca Romania va apela la Fondul Monetar International pentru un nou imprumut, desi Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca autoritatile ar putea lua o astfel de decizie.

"Este o ipoteza care se bazeaza pe materializarea unor riscuri de vulnerabilitate externa ale Romaniei. Este vorba despre dinamica pietelor externe, de masura in care acestea ies sau nu din criza in 2010 - 2011. Dar, eu nu cred ca se va ajunge la acest al doilea imprumut, probabilitatea de materializare este redusa", a declarat, la Realitatea FM, Andreea Vass Paul.

Presedintele Traian Basescu a avansat, in cadrul intalnirii de ieri cu directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn posibilitatea ca tara noastra sa apeleze la un nou imprumut extern.

Cu toate acestea, Andreea Vass Paul crede ca o discutie "serioasa" referitoare la posibilitatea contractarii unui nou imprumut nu poate avea loc mai devreme de inceputul anului 2011. "Ultima transa pe care o avem de luat de la FMI este chiar martie 2011, deci o discutie in acest sens mi se pare usor prematura", a precizat consilierul guvernamental.

"Cand vom incheia acest acord, cel mai probabil va vom solicita un acord stand by de asistenta sau o linie de credit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata in ce priveste Romania, pentru ca este clar ca, atat timp cat suntem intr-un acord cu dumneavoastra, Romania este mai credibila", i-a spus Traian Basescu directorului general al FMI, in timpul intalnirii de marti de la Palatul Cotroceni.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Andreea Vass Paul imprumut FMI, #romania imprumut FMI , #Emil Boc