Opinii: Anul in care Basescu s-a razbunat pe romani

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 27 Decembrie 2010, ora 20:16
8007 citiri
Opinii: Anul in care Basescu s-a razbunat pe romani
Foto: realitatea.net

La inceputul celui de-al doilea mandat, Traian Basescu multumea tuturor romanilor - celor care l-au votat, pentru increderea acordata inca o data, celor care nu-l mai votasera si a doua oara, pentru lectia pe care i-o dadusera.

Cine il cunoaste cat de cat pe presedinte trebuie sa fi avut un moment de nedumerire profunda - poate Traian Basescu sa multumeasca mai ales cuiva care i-a dat "o lectie"? Greu de crezut.

Cum le-a multumit presedintele celor care i-au dat o lectie am vazut de-a lungul lui 2010. Unora le-a taiat salariile cu pana la 45%, altora le-a impozitat pensiile, tuturor le-a crescut TVA-ul, le-a majorat taxele si impozitele, celor mai ghinionisti le-a anulat subventiile, le-a diminuat concediul de maternitate, i-a trimis la munca in strainatate, daca nu le mai convine acasa, si pe cei care aleg sa ramana i-a obligat sa isi mai ia "un job", daca vor sa nu moara de foame.

In general, 2010 a fost anul revelatiilor pentru presedinte. A fost anul in care Traian Basescu si-a dat seama ca nu Guvernul, Banca Nationala, ministrii sau presedintele trebuie sa scoata tara din criza, ci toti cei 22 de milioane de romani, ca si cum doar ei o bagasera in criza. Tot in 2010, Traian Basescu a hotarat ca statul social si-a dat obstescul sfarsit, a anuntat poporul ca nu va mai fi "asistat" social si ne-a anuntat ca statul, pe care noi il tinem in viata prin taxele si impozitele pe care le platim lui, nu mai este responsabil de soarta noastra.

Pe scurt, Traian Basescu ne-a trimis direct in epoca lui "homo homini lupus", unde omul isi este siesi cel mai mare dusman. Fara nicio introducere, fara preaviz sau alte scuze, presedintele ne-a aruncat in evul mediu al omenirii, confundand statul social si opusul sau cu statul minimal, responsabil pentru vegherea asupra sigurantei cetatenilor sai si respectarea ordinii sociale.

Fara nicio viziune pentru iesirea din criza, fara niciun plan in general de redresare a economiei si modernizare a societatii si a statului, Traian Basescu, impreuna cu Emil Boc si umila sa echipa, a facut singurul lucru pe care l-au stiut - au taiat acolo unde oricum nu mai aveau bani sa plateasca. In loc de reformarea si modernizarea pe care ne le promitea la inceputul celui de-al doilea mandat, Traian Basescu ne-a oferit in 2010 o mostra a ceea ce inseamna puterea sa in prezent.

In opinia sa, noi suntem singurii responsabili ca am intrat in criza. Tot noi suntem de vina pentru ca refuzam sa iesim din faliment. Iar daca urmeaza sa intram in derapaj economic si social, alaturi de Opozitie si presa - cele doua instrumente diabolice ale dusmanilor de tara, singurii vinovati de acest scenariu vor fi, in general, toti cei care nu sunt de acord si nu il mai sustin pe presedinte.

Toti cei care vor sa "ii dea o lectie" lui Traian Basescu se vor face vinovati de tradare nationala, actiune impotriva interesului national si subminarea economiei nationale. In 2011 vom afla, probabil, cum vor fi pedepsiti cei care i se vor opune presedintelui si echipei sale, care vor incerca sa ne scoata (fie si cu forta) din criza si sa ne conduca pe drumul cel bun. Toti cei care se vor opune vor fi numiti nebuni si dusmani ai neamului si vor fi judecati ca atare.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc prim ministru Romania, #masuri anticriza, #derapaj economic social , #Emil Boc