Basescu a dat un nou avertisment Guvernului: mai multi bani de la UE

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 15:14
1854 citiri
Basescu a dat un nou avertisment Guvernului: mai multi bani de la UE

Presedintele Traian Basescu le-ar fi cerut premierului Emil Boc si ministrilor care l-au vizitat, miercuri, la Cotroceni sa se puna pe treaba si sa atraga mai multe fonduri europene. Seful statului si membrii Executivului nu ar fi discutat insa si despre o posibila remaniere.

"A fost o discutie tehnica, prin care s-a dorit ca pentru fiecare ministru sa fie stabilite masuri concrete si mai eficiente de crestere a volumului de absorbtie a fondurilor europene. Nu s-a discutat si de o eventuala remaniere", au afirmat surse politice, citate de Mediafax.

Emil Boc, chemat la Cotroceni de Traian Basescu

PDL, pe primul loc la accesarea de fonduri europene - raport IPP

La intalnirea, care a durat aproape o ora, dintre Traian Basescu si Emil Boc, au mai participat ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Seful statului si premierul au mai discutat pe tema fondurilor UE si saptamana trecuta.

Dupa intalnirea dintre cei doi de atunci, premierul i-a mustrat pe ministri. El i-a avertizat chiar si public pe colegii sai de Guvern declarand presei ca absorbtia insuficienta a fondurilor europene poate fi motiv de remaniere, insa aceste schimbari in Executiv nu se discuta, ci se anunta la momentul potrivit.

Un astfel de avertisment a venit mai intai de la Traian Basescu. In timpul unei sedinte de Guvern din luna iunie, el le-a transmis ministrilor sa se gandeasca daca mai pot face parte din Cabinet dupa prima jumatate a anului in conditiile in care absorbtia fondurilor UE este slaba.

Potrivit surselor citate, comitetul interministerial pentru absorbtia fondurilor europene se va reuni joi intr-o noua sedinta, dupa analiza efectuata saptamana trecuta.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, la o sedinta de guvern in luna iunie, i, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza. El a aratat ca modul in care sunt realizate investitiile finantate inclusiv din fonduri UE ar trebui sa reprezinte principalul reper pentru ministri in a considera daca mai pot face parte dintr-un guvern.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...